Revolutionaire RP10 draaitafel - Rega's vlaggenschip in High-End Audio

Rega Research, een fabrikant van hoogwaardige audioapparatuur gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, heeft enkele jaren geleden medeoprichter Roy Gandy journalisten uitgenodigd in zijn huis om zijn productontwikkelingsproces te laten zien. Een opvallende vondst tijdens deze bijeenkomst was een unieke draaitafel, die Gandy aanvankelijk afschreef als een 'ontwerpoefening' die wellicht nooit in productie zou gaan.

Na de release van een eerdere versie vorig jaar, heeft Rega nu de volledige versie van deze draaitafel op de markt gebracht onder de naam RP10. Dit nieuwe vlaggenschip van het Britse bedrijf is uitgerust met een vernieuwd keramisch composietschotelthema, dat de voorganger P9 populair maakte, en de gloednieuwe RB2000-toonarm en Apheta bewegende spoelcartridge, reeds geïnstalleerd.

De RP10 beschikt ook over een revolutionaire, skeletachtige koolstofvezelplint die Rega's ontwerpfilosofie belichaamt, waarbij massa als schadelijk wordt beschouwd voor het onttrekken van het delicate geluid uit de groeven van vinylplaten. Voor liefhebbers van een traditioneel ontwerp biedt Rega de optie van een externe plint met een standaard scharnierende polystyreen stofafdekking en een rechthoekige basis. Beide plintopties zijn volledig ontkoppeld van de schotel om de RP10's vermogen om heldere en genuanceerde analoge weergave te bieden, niet te hinderen.

De RP10-draaitafel is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door Rega Research, en is ontworpen om audiofielen een uitzonderlijke luisterervaring te bieden. De innovatieve technologieën en materialen die in dit product zijn gebruikt, zorgen voor een aanzienlijke vermindering van ongewenste trillingen en resonanties, wat resulteert in een superieure geluidskwaliteit en een nauwkeurige weergave van de muziek op vinylplaten.

De draaitafel is uitgerust met een geavanceerd aandrijfsysteem dat een nauwkeurige rotatiesnelheid garandeert. Daarnaast maakt de speciaal ontworpen voeding gebruik van geavanceerde digitale signaalverwerking om het aandrijfsysteem te voorzien van een perfecte sinusgolf, wat resulteert in een stabieler toerental en een betere synchronisatie tussen de motor en de draaischijf.

De RP10 is compatibel met een breed scala aan accessoires en upgrades, waardoor gebruikers hun draaitafel kunnen aanpassen en verbeteren om aan hun specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. Enkele van deze accessoires zijn onder andere speciale interconnects, een externe voeding, en verschillende soorten platenklemmen voor een betere stabiliteit en geluidsisolatie.

Het aantrekkelijke en minimalistische ontwerp van de RP10 maakt het een pronkstuk in elke luisterruimte, terwijl de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen en componenten ervoor zorgen dat deze draaitafel jarenlang betrouwbaar zal presteren. Het investeren in een Rega Research RP10-draaitafel is dan ook een uitstekende keuze voor audiofielen die op zoek zijn naar het beste geluid en een uitzonderlijke luisterervaring.

Technische informatie over de RP10:

 • Plint: De RP10 heeft een revolutionaire, skeletachtige koolstofvezelplint die trillingen en resonanties minimaliseert. Er is ook een optionele externe plint met een scharnierende polystyreen stofafdekking en een rechthoekige basis voor liefhebbers van een traditioneel ontwerp.

 • Draaischijf: De draaitafel is uitgerust met een geavanceerd keramisch composietschotelthema, vergelijkbaar met de voorganger, de P9. Dit materiaal helpt ongewenste trillingen te verminderen en zorgt voor een stabiele rotatie.

 • Toonarm: De RP10 wordt geleverd met de RB2000-toonarm, een hoogwaardige toonarm die speciaal is ontworpen voor een optimale geluidskwaliteit en eenvoudige bediening.

 • Cartridge: De draaitafel wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde Apheta bewegende spoelcartridge, bekend om zijn uitstekende tracking en gedetailleerde geluidsweergave.

 • Aandrijfsysteem: De RP10 heeft een geavanceerd aandrijfsysteem met een nauwkeurige rotatiesnelheid. Het systeem maakt gebruik van een speciaal ontworpen voeding met geavanceerde digitale signaalverwerking voor een perfecte sinusgolf.

 • Ontkoppeling: Zowel de skelet- als de standaardplinten zijn volledig ontkoppeld van de schotel om heldere en genuanceerde analoge weergave te bieden zonder trillingen of interferentie.

Technische specificaties:

 • Afmetingen (zonder stofkap): 480 mm (B) x 420 mm (D) x 160 mm (H)
 • Gewicht: 15 kg
 • Snelheden: 33 1/3 en 45 RPM
 • Motor: 24V laag geluidsniveau, laagvibratiemotor
 • Voeding: Rega RP10 voeding met geavanceerde DSP-technologie
 • Toonarm: RB2000 toonarm, effectieve lengte 240 mm
 • Cartridge: Apheta bewegende spoelcartridge
 • Plint: Skeletachtige koolstofvezelplint / optionele externe plint
 • Draaischijf: Keramisch composiet, 32 mm dik
 • Accessoires en upgrades: Interconnects, externe voeding, platenklemmen, enz.


De RP10-draaitafel biedt uitstekende prestaties en een scala aan aanpasbare opties, waardoor het een ideale keuze is voor audiofielen die op zoek zijn naar een hoogwaardige analoge luisterervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.