Sharp heeft zojuist de grootste 8k lcd-tv ter wereld onthuld

Sharp heeft zojuist de grootste 8k lcd-tv ter wereld onthuld

Als uw 55-inch 8K-tv te klein begint te lijken voor uw woonkamer, heeft Sharp onlangs de "grootste LCD-monitor ter wereld" onthuld, een enorme 120-inch 8K lcd-tv die ook 5G-connectiviteit biedt.

Sharp's nieuwste tv werd deze week voor het eerst tentoongesteld op de IFA-beurs in Berlijn en is nog steeds een stuk kleiner dan Samsung's 8K 292-inch The Wall Luxury TV, maar die is eigenlijk gebaseerd op Micro LED, in plaats van LCD, en Sharp's enorme lcd-tv heeft tot doel kwaliteit naar een volledig nieuwe te brengen niveau.

Micro LED-tv's krijgen hun enorme formaat door meerdere afzonderlijke panelen te combineren en het beeld gewoon op te schalen, terwijl de nieuwste tv van Sharp in feite een enkel LCD-scherm met achtergrondverlichting is, dat verreweg het grootste in zijn klasse is. Voeg de ingebouwde 5G-connectiviteit toe (die binnenkort niet beschikbaar zal zijn) en je krijgt de perfecte lcd-tv voor het weergeven van 8k-inhoud.

Volgens Sharp maakt de combinatie van deze geavanceerde 5G-connectiviteit en de enorme grootte en liquid crystal kwaliteit van de tv het perfect voor het weergeven van kunstwerken, met aanzienlijk meer details die niet kunnen worden waargenomen op een gewone 8K-tv.

Het is misschien moeilijk om een goede tv-muurbeugel te vinden voor deze enorme LCD-monitor, maar als je deze tv kunt betalen, ben ik er vrij zeker van dat je er geen problemen mee zult hebben om de juiste plek in je huis te vinden. Sharp heeft nog geen prijs- of beschikbaarheidsinformatie vrijgegeven, maar je kunt verwachten dat het meer kost dan een gloednieuwe luxe sedan.

De naaste concurrent, Sony's 98-inch 8K lcd-tv, ging een paar maanden geleden in de verkoop voor een coole €70.000.