Pagani maakt 30 limited edition cameras voor Pagani eigenaars

Pagani, een merk dat synoniem staat voor adembenemend design en technische perfectie in de wereld van hypercars, bewandelt nu onverwachte paden door zijn visie te combineren met de aloude ambacht van analoge fotografie. Horacio Pagani, de oprichter van het bedrijf, staat bekend om zijn waardering voor de fijnere dingen in het leven - niet alleen in automobielontwerp, maar ook in andere vormen van vakmanschap. De aankondiging dat Pagani slechts 30 limited edition camera'sgaat maken exclusief voor Pagani auto-eigenaars, getuigt van deze filosofie.

Horacio Pagani'sliefde voor details en kunstzinnige engineering is diepgeworteld in de ethos van zijn voertuigen. Het is een waar genoegen om te ervaren hoe deze passie zich vertaalt naar een ander medium: de wereld van de analoge grootformaatfotografie. In samenwerking met Gibellini, een fabrikant die bekend staat om zijn hoogwaardige filmcamera s, heeft Pagani een cameralijn gecreëerd die net als hun auto's, de grenzen verlegt van wat men kan verwachten van traditionele apparatuur.

De Gibellini GP810HP is een ware kunstwerk, vormgegeven uit complexe aluminium en titanium structuren die uit één blok zijn gesneden. Deze benadering weerspiegelt de constructiemethoden die Pagani toepast in de automobielindustrie. Elke camera bezit de mogelijkheid om een 8 x 10 inch filmbeeld vast te leggen, een formaat dat groot genoeg is om de kleinste nuances in licht en detail te registreren. De verstelbaarheid van de balg, waarmee optische en brandpuntvlakken tot acht graden kunnen worden verschoven, biedt fotografen de kans om te spelen met perspectieven op een manier die ondenkbaar is in de wereld van digitale point-and-shoot camera’s.

Met deze camera keert de fotograaf terug naar de basis van de fotografie, waarbij elke aanpassing handmatig wordt uitgevoerd. Dit vereist niet alleen geduld en vaardigheid, maar leert de gebruiker ook om op een veel bewustere manier met de kunst van fotografie om te gaan. In plaats van de directe bevrediging die de digitale fotografie biedt, vraagt de Gibellini GP810HP om attentie en zorg, gelijkend op de slow cooking beweging in de culinaire wereld.

De gedachte achter deze camera'sis niet alleen om een foto te maken, maar om de ervaring van het maken van een afbeelding te koesteren. Het is deze filosofie die Pagani heeft geïnspireerd om een product te ontwikkelen dat volledig in lijn ligt met de essentie van zijn auto's: uniek, luxueus en uiterst exclusief. Daarom zullen de camera s, die enkel beschikbaar worden gesteld aan huidige eigenaren van een Pagani-voertuig, volledig op maat kunnen worden gemaakt. Van de leer- en verfafwerkingen tot aan de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar; elk aspect kan worden gepersonaliseerd.

Als bekroning op het luxe product komt elke camera met een op maat gemaakt Gitzo-statief en bijpassende reiskoffers, waardoor de trotse eigenaars hun kostbare bezit veilig kunnen vervoeren op zoek naar de perfecte shot. Met een prijskaartje van €75.000 en gelimiteerd tot slechts 75 eenheden, is het echter onwaarschijnlijk dat deze camera'sin de handen van de gemiddelde consument zullen vallen.

Voor de gelukkige Pagani-eigenaars echter biedt de Gibellini GP810HP een unieke kans om de wereld te zien en vast te leggen door een lens die even bijzonder is als de auto's waarmee ze geassocieerd worden. Het is een toonbeeld van hoe luxe, passie voor design en een waardering voor het analoge samen kunnen smelten tot een object dat zowel artistiek als functioneel buitengewoon is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.