Pagani maakt 30 limited edition cameras voor Pagani eigenaars

Het is niet verwonderlijk dat autoalchemist Horacio Pagani de kunst van analoge fotografie waardeert. Kijk eens goed naar zijn voertuigen van meerdere miljoenen dollars, en je zult merken dat je vurig vasthoudt aan ingewikkelde ontwerpen die schijnbaar oude ambachten zoals metaalbewerking combineren met de conceptuele uitvoering van een buitenaardse beschaving. Pagani's out-of-the-box denken bracht de voormalige Lamborghini-ingenieur ertoe om van het schip te springen en zijn eigen merk te creëren, en zijn nieuwste samenwerking ondersteunt wat de ultieme uitdrukking van hoogwaardige beeldvorming zou kunnen worden genoemd. Pagani herinnert zich dat hij een Gibellini-filmcamera inspecteerde die hem werd gegeven en zegt: „Terwijl ik naar keek O, ik dacht aan de honderden kiekjes van mobiele telefoons die we onnadenkend maken zonder te genieten van het plezier van het maken van een echte foto.

„Op zoek naar een uniek instrument dat geschikt is voor het doordacht vastleggen van beelden - denk aan slow cooking voor fotografie - werkte hij samen met Gibellini om een groot formaat te maken dat voldoet aan de verbijsterende ontwerpen van zijn hypercars.

Niet anders dan een Pagani wegauto, de Gibellini GP810HP is een orkest van complexe aluminium en titanium vormen vervaardigd uit een enkel blok. De massieve 8 x 10 inch plaat legt filmbeelden vast via een balg waarbij de optische en brandpuntvlakken tot acht graden kunnen worden verschoven, ideaal voor architectuurfotografie of kunstzinnige tilt-shift-technieken. Welke eenvoud we ook gewend zijn geraakt bij het fotograferen van mobiele telefoons, wordt irrelevant bij een grootformaat filmervaring: Laat uw gemak bij de deur terwijl u in totaal acht aanpassingsassen over twee vlakken overweegt.

Hoewel de achterkant compatibel is met alle in de handel verkrijgbare filmhouders, ligt het aan de fotograaf om de complexiteit van het grootformaatgenre te beheren, van uitlijning van het brandpuntsvlak en balglengte tot basisprincipes zoals focus, sluitertijd en diafragmaselectie.

Zoals met alles wat met Pagani te maken heeft, is Gibellini's camera noch voor de massaconsumenten, noch financieel bangeriken. De camera's, waarvan er 30 in eerste instantie beschikbaar zullen zijn voor bestaande Pagani-eigenaren, kunnen worden aangepast aan de leer- en verfafwerkingen van voertuigen, en zullen vergezeld gaan van een aangepast Gitzo-statief en bijpassende reiskoffers.
Beperkt tot 75 eenheden en kosten €75.000 per stuk, zullen deze speciale instrumenten waarschijnlijk hun weg vinden naar enthousiaste fotografiefans en liefhebbers van industriële beeldhouwkunst.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...