Apple iPhone 15 Pro siert met haptisch ontwerp

Onlangs opgedoken renders bieden een blik op het mogelijke vernieuwde ontwerp van de Apple iPhone 15 Pro, waarbij eerdere geruchten en lekken worden bevestigd. Het nieuwe toestel zal waarschijnlijk minder knoppen hebben, waarbij de twee volumeknoppen zijn samengevoegd tot één en de mute-schakelaar is vervangen door een knopfunctie.

Gebruik van haptisch ontwerp: De zijknoppen van de iPhone 15 Pro zijn ontworpen om een haptisch ontwerp te gebruiken, wat betekent dat een trillend gevoel feedback zal geven in plaats van mechanische schakelaars voor een betrouwbaardere functionaliteit. Hoewel de telefoon een kleinere camera heeft met slechts twee lenzen, is het onduidelijk hoe Apple de beeldkwaliteit zal behouden.

Naast het haptische ontwerp en de knoppen, zijn er enkele andere kenmerken en verbeteringen die we mogelijk kunnen verwachten in de Apple iPhone 15 Pro:

Verminderde schermranden: Eerdere lekken suggereren dat de iPhone 15 Pro dunnere schermranden zou kunnen hebben, wat zou resulteren in een groter schermoppervlak en een moderner uiterlijk.

USB Type-C-poort: De iPhone 15-serie zou mogelijk gebruik kunnen maken van USB Type-C-poorten in plaats van de standaard Lightning-connector, wat zou zorgen voor snellere gegevensoverdracht en opladen, en compatibiliteit met andere USB-C-apparaten.

Nieuwe A17 Bionic-chip: De Pro-modellen zouden kunnen worden uitgerust met de volgende generatie A17 Bionic-chip van Apple voor betere prestaties en energiezuinigheid. De niet-Pro-modellen worden naar verwachting geleverd met een A16 Bionic-chip.

Verbeterde Face ID: Apple zou mogelijk een verbeterde Face ID-technologie kunnen introduceren voor de iPhone 15 Pro, wat resulteert in snellere en veiligere gezichtsherkenning, zelfs in situaties met weinig licht.

Batterijduur: De iPhone 15 Pro zou kunnen worden geleverd met een grotere batterijcapaciteit, wat resulteert in een langere batterijduur en een betere gebruikerservaring.

Op dit moment zijn veel van deze functies en specificaties nog niet bevestigd door Apple en zijn ze gebaseerd op geruchten en lekken. De officiële aankondiging van de iPhone 15-serie, inclusief de iPhone 15, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, wordt verwacht in september. Houd het nieuws en de updates in de gaten voor meer informatie over het uiteindelijke ontwerp en de functies van de Apple iPhone 15 Pro.

Hoewel we nog geen officiële bevestiging hebben van de exacte functies en specificaties van de iPhone 15 Pro, zijn hier enkele aanvullende geruchten en verwachtingen rond de aankomende iPhone:

  • Verbeterde water-en stofbestendigheid: De iPhone 15 Pro kan een hogere water- en stofbestendigheid hebben, waardoor deze beter bestand is tegen dagelijkse slijtage en onbedoelde onderdompelingen.

  • Nieuwe kleuropties: Elk jaar introduceert Apple nieuwe kleuren voor hun iPhones. We kunnen nieuwe kleuropties verwachten voor de iPhone 15 Pro, naast de klassieke kleuren zoals zilver, grafiet en goud.

  • iOS 16: De iPhone 15-serie wordt naar verwachting geleverd met iOS 16, de nieuwste versie van Apple'smobiele besturingssysteem, met nieuwe functies, verbeteringen en beveiligingsupdates.

  • Betere 5G-ondersteuning: Met de voortdurende uitrol van 5G-netwerken wereldwijd, zou de iPhone 15 Pro kunnen profiteren van verbeterde 5G-ondersteuning, wat resulteert in snellere download- en uploadsnelheden en betere netwerkdekking.

  • Nieuwe opslagopties: De iPhone 15 Pro kan worden geleverd met nieuwe opslagopties, zoals 1 TB of zelfs 2 TB, om tegemoet te komen aan de groeiende opslagbehoeften van gebruikers voor apps, foto s, video'sen andere bestanden.

  • ProMotion-scherm: Er zijn geruchten dat de iPhone 15 Pro mogelijk wordt uitgerust met een ProMotion-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, wat zorgt voor een soepelere en responsievere schermervaring, vooral tijdens het scrollen en gamen.

  • Verbeterde MagSafe-technologie: Apple kan de MagSafe-technologie in de iPhone 15 Pro verder verbeteren, met sterkere magneten en betere compatibiliteit met accessoires zoals MagSafe-opladers, hoesjes en portemonnees.


Het is belangrijk op te merken dat deze informatie gebaseerd is op geruchten en lekken, en nog niet officieel is bevestigd door Apple. We zullen moeten wachten op de officiële aankondiging van de iPhone 15-serie, gepland voor september, om de exacte functies, specificaties en ontwerpveranderingen te kennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.