Hermès overweegt de metaverse te gebruiken voor communicatie

Hermès overweegt de metaverse te gebruiken voor communicatie, hoewel de maker van Birkin-tassen en andere luxegoederen gefocust blijft op vakmanschap, vertelde uitvoerend voorzitter Axel Dumas woensdag aan aandeelhouders. We zijn nieuwsgierig en geïnteresseerd over de metaverse, zei hij, eraan toevoegend dat het een goed communicatiemiddel zou kunnen zijn.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van woensdag signaleerde leidinggevenden plannen om een langetermijnvisie op productie en andere strategieën te behouden, nadat familieaandeelhouders hadden gestemd om 54% van het Hermes-kapitaal, in handen van de holding H51, tot ten minste 2041 te blokkeren.

Digitale handel is een tweede natuur geworden voor Hermès International, die beweert dat 78 procent van de klanten in de online winkel nieuw is in het merk. Dumas voegde eraan toe: Voorlopig zijn we geïnteresseerd om te zien hoe deze wereld evolueert en verandert. Dumas merkte op dat het denkbaar Hermès in de toekomst een geweldig communicatiemiddel zou kunnen bieden en op zijn eigenzinnige manier. Vooruitkijkend is Hermès van plan zijn productiecapaciteit te blijven vergroten, vooral in lederwaren, en zijn retailnetwerk uit te breiden.

Grote openingen gepland voor dit jaar zijn onder meer New York City, Shanghai, Straatsburg, Barcelona en Doha. Onze winkels zijn allemaal unieke plaatsen, beweerde Dumas en legde uit dat zijn boetiekkopers volledig in staat zijn om productassortimenten af te stemmen op lokale smaken en behoeften.

Het Franse bedrijf eindigde 2021 met 303 boetieks in de wereld, nadat het locaties had toegevoegd of uitgebreid in steden als Detroit, Tokio, Macau en Shenzhen. In februari van dit jaar klaagde Hermes een digitale kunstenaar aan voor het afslaan van zijn Birkin-handtas door de uitgifte van MetaBirkin niet-vervangbare tokens ("NFT"). Voor degenen die niet op de hoogte zijn van de indiening of gerelateerde media-aandacht, creëerde de kunstenaar vage afbeeldingen van de Hermes Birkin-handtas en sloeg ze als NFT's.

Over Hermès

Hermès is een Franse luxegoederenfabrikant, opgericht in 1837 door Thierry Hermès in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf staat bekend om zijn handgemaakte lederwaren, mode-accessoires en parfums, evenals voor hun zijden sjaals en stropdassen, horloges en juwelen. Hermès is een van 's werelds meest prestigieuze merken en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap.

Het iconische logo van het bedrijf is een koets met een paard erop, wat verwijst naar de oorsprong van het bedrijf als producent van zadels en tuigage. Het bedrijf heeft zijn productlijn in de loop van de tijd uitgebreid naar andere gebieden, waaronder kleding, schoenen, huisdecoratie en tafelgerei.

Hermès heeft een eigen leerlooierij, waar ze het leer produceren dat in hun producten wordt gebruikt. Het bedrijf heeft ook zijn eigen parfumdivisie en produceert een breed scala aan geuren voor zowel mannen als vrouwen.

De producten van Hermès worden verkocht via hun eigen winkels, evenals via high-end warenhuizen en boetieks over de hele wereld. Het bedrijf is bekend om zijn exclusieve en gepersonaliseerde service, waardoor klanten hun producten kunnen aanpassen en personaliseren, bijvoorbeeld met monogrammen.

Hermès heeft een lange geschiedenis van innovatie en kwaliteit, en blijft een toonaangevend merk in de luxegoederenindustrie. Het bedrijf is toegewijd aan duurzaamheid en ethische praktijken en heeft zich actief ingezet voor het verminderen van de impact van de productie van hun goederen op het milieu.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...