Een reis naar de kolonie van Elon Musk op Mars kost $500.000

Ongetwijfeld een van de beste initiatieven van de moderne tijd, de plannen van Elon Musk om een Mars-kolonie van maximaal 80.000 mensen te vestigen, staan dichter bij de realiteit.
Elon Musk concurreert rechtstreeks met Virgin Galactic, Richard Branson's initiatief voor ruimtevaart, en is enige tijd geleden SpaceX begonnen en heeft nu de prijs per stoel aangekondigd voor tickets naar Mars - €500.000. De plannen van de beroemde miljardair zijn om een baanbrekende expeditie naar de Rode Planeet te sturen, bestaande uit 10 mensen, plus allerlei benodigdheden om de basis van de koepels te plaatsen. Ze zullen zogenaamd naar Mars vliegen op een "snelle en herbruikbare" raket met verticale landing, aangedreven door methaan en vloeibare zuurstof.
Hij beschrijft het initiatief om zo'n raket te bouwen "mogelijk, maar best moeilijk".
Zijn toekomstplannen met betrekking tot de kolonie tonen een nederzetting ter grootte van een kleine stad, bediend door een 10-persoons bemanning - nog interessanter is het feit dat hij dit in 10 tot 15 jaar haalbaar acht. Bovendien zullen die nederzettingen naar verluidt worden gebouwd van transparante bouwmaterialen en onder druk worden gezet met de atmosferische atmosfeer van Mars om aarden gewassen op Marsbodem te verbouwen. Het volume aan materialen en voorraden van elk transport zal met het verstrijken van de tijd worden verminderd, steeds meer mensen worden naar de Rode Planeet vervoerd - dit hangt echter af van het uitbreidingsniveau van de Marskolonie en haar zelfvoorziening.
De berekeningen van Elon Musk met betrekking tot de 80.000 kolonisten zijn vrij duidelijk - nu de bevolking van de aarde naar verwachting 8 miljard zal bereiken tegen de tijd dat zijn plannen tot leven komen, is hij van mening dat 1 op de 100.000 personen in aanmerking komt om van een dergelijke reis te profiteren. Wat betreft de prijs van €500.000 van het ticket, legt hij uit: "de ticketprijs moet laag genoeg zijn dat de meeste mensen in geavanceerde landen, halverwege de veertig of iets dergelijks, genoeg geld kunnen verzamelen om de reis te maken."
Hoewel de expeditie zich nog in de vroege planningsfase bevindt, kunnen we niet anders dan enorm enthousiast zijn over het idee. We wachten reikhalzend op meer details - in minder dan een jaar zullen we waarschijnlijk meer weten. Lezing Elon Musk bij de Royal Aeronautical Society.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...