Bored Ape NFT verkocht voor 0,75 Ether in plaats van 75 Ether vanwege typefout

Een eigenaar van een Bored Ape Yacht Club NFT heeft per ongeluk zijn aap verkocht voor veel minder dan de marktwaarde van ongeveer €300.000. De eigenaar, Maxnaut, had Bored Ape #3547 te koop aangeboden voor 75 Ether, maar maakte een typefout en verkocht de NFT voor 0,75 Ether, wat overeenkomt met ongeveer €3.000. De NFT werd onmiddellijk gekocht en de koper betaalde zelfs €34.000 extra om de transactie te versnellen. Vervolgens werd de aap opnieuw verkocht voor €248.000.

Maxnaut verklaarde dat hij de fout meteen zag, maar dat de transactie al voltooid was. Hij gaf toe dat het waarschijnlijk te wijten was aan een gebrek aan concentratie en dat hij elke dag veel items aanbiedt. Er zijn de laatste tijd verschillende fouten opgemerkt bij de prijzen van NFT's. In november werd bijvoorbeeld een CryptoPunk per ongeluk verkocht voor €19.000 in plaats van €19 miljoen.

Bored Ape Yacht Club is een verzameling van 10.000 unieke Bored Ape Non-Fungible Tokens (NFT's) die leven op de Ethereum-blockchain. De NFT's zijn unieke digitale verzamelobjecten die programmatisch zijn gegenereerd op basis van meer dan 170 verschillende eigenschappen, waaronder vachtkleur, overhemd en hoofddeksel. In september 2021 werd een set van 107 Bored Apes verkocht voor €24,4 miljoen in een online veiling bij Sotheby's.

Het team achter Bored Ape Yacht Club heeft aangekondigd dat ze hun eigen token verwachten te lanceren in samenwerking met Fenwick & West en Horizen Labs in het eerste kwartaal van 2022. Verkopers van NFT's moeten extra voorzichtig zijn omdat de prijzen voor Bored Apes NFT's soms oplopen tot €3,4 miljoen. Maxnaut erkende dat er nog steeds fouten zullen worden gemaakt in de nieuwe NFT-industrie, of het nu gaat om de schuld van de verkoper of de technologie.

Bored Ape #3547

De Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een populaire verzameling van 10.000 unieke Bored Ape Non-Fungible Tokens (NFT's), die elk bestaan uit een programmeerbaar gegenereerde combinatie van meer dan 170 verschillende eigenschappen zoals vachtkleur, kleding en hoofddeksel. BAYC is een van de meest succesvolle NFT-projecten van 2021, en de NFT's worden verhandeld voor astronomische bedragen, soms oplopend tot miljoenen dollars.

Een Bored Ape NFT ter waarde van 75 Ether (ongeveer €300.000) is echter per ongeluk verkocht voor slechts 0,75 Ether (ongeveer €3.000) als gevolg van een typefout. De eigenaar van de NFT, Maxnaut (echte naam Max), verkocht Bored Ape #3547, een cyborg-aap met x's voor ogen, voor ver onder de marktwaarde. De NFT werd onmiddellijk gekocht en de koper betaalde zelfs €34.000 extra om de transactie te versnellen. De NFT werd vervolgens opnieuw aangeboden voor €248.000.

Max verklaarde dat hij waarschijnlijk last had van concentratieverlies en niet goed oplette bij het plaatsen van de listing. Hoewel hij de fout onmiddellijk opmerkte, was de transactie al voltooid en was er plotseling €250.000 verdwenen.

Dit is niet de eerste keer dat er fouten zijn opgetreden bij de vermelding van prijzen voor NFT's. In november 2021 werd per ongeluk een CryptoPunk vermeld voor €19.000 in plaats van €19 miljoen. Verkopers moeten dus extra waakzaam zijn, vooral omdat de prijzen voor NFT's de afgelopen maanden enorm zijn gestegen.

Volgens Max zijn er nog steeds fouten mogelijk in deze nog relatief nieuwe NFT-industrie, of het nu de schuld is van de verkoper of van de technologie zelf. Desondanks blijft de Bored Ape Yacht Club enorm populair en verwacht het team achter het project zelfs hun eigen token te lanceren in samenwerking met Fenwick & West en Horizen Labs in het eerste kwartaal van 2022.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...