De Forty-10-luidsprekers van MC Audiotech hebben een uniek ontwerp uit het midden van de eeuw

MC Audiotech, gevestigd in Pennsylvania, is een relatief nieuwe speler in de wereld van audioapparatuur. Het bedrijf is opgericht door Mark Conti en luidsprekerontwerper Paul Paddock, die samen meer dan 60 jaar ervaring hebben in het ontwerpen van luidsprekers en het bereiken van de ultieme geluidsweergave.

De eerste release van MC Audiotech is de Forty-10, een uniek paar luidsprekers met een prachtige Mid-Century esthetiek en technologie die net zo uitstekend is als het ontwerp. Deze statement speakers zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een museum komen en kosten €35.000 per paar.

De Forty-10-luidsprekers hebben een tweerichtingsontwerp met een dubbel gebogen Spaced Array bovenop, die 10 WBLS-transducers herbergt, en een vintage-ogende basis die wordt geleverd met twee 18-inch pro-sound woofers in een speciale Folded Cube-configuratie. De luidsprekers zijn 4,5 voet hoog, 3 ft. breed en 2 ft. in diameter en zijn behoorlijk groot en zwaar, met een gewicht van 175 pond per stuk. De kasten zijn gemaakt van satijnwalnootfineer, met aluminium details en een gebroken wit grilledoek, of doordacht esdoorn met koel zwart metaalwerk mooie bruine roosters.

MC Audiotech heeft deze luidsprekers uitgerust met een hybride passief/actieve analoge crossover die twee versterkers zou voeden. Er is een passief circuit dat naar de array gaat en een actieve lijn die basuitvoer verwerkt, waardoor audiofielen hun favoriete vacuümbuizenversterker met laag vermogen kunnen gebruiken met de array en een meer traditionele solid-state versterker voor de laagfrequente tonen. De Forty-10-luidsprekers zijn niet alleen bedoeld om muziek te maken, maar ook om als ultiem stuk woondecoratie te fungeren.

Het ontwerp van de Forty-10-luidsprekers is niet alleen indrukwekkend vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege de technologie erachter. MC Audiotech heeft deze luidsprekers ontworpen met een speciale focus op het reproduceren van de volledige frequentiespectrum met een vlakke frequentierespons en een brede geluidsspreiding. Dit wordt bereikt door het gebruik van een hybride passief/actieve analoge crossover die het beste van twee werelden combineert.

Het passieve circuit gaat naar de array, terwijl het actieve circuit de basuitvoer verwerkt. Dit maakt het mogelijk om de luidsprekers aan te sturen met verschillende versterkers voor het beste geluid. Audiofielen kunnen bijvoorbeeld hun favoriete vacuümbuizenversterker met laag vermogen gebruiken met de array en een meer traditionele solid-state versterker voor de laagfrequente tonen.

Het resultaat is een ongelooflijk geluid, met kristalheldere hoge tonen en een diepe, strakke bas. De Forty-10-luidsprekers zijn niet alleen bedoeld voor audiofielen die de hoogste kwaliteit geluidsweergave willen, maar ook voor mensen die waarde hechten aan het design van hun woonruimte.

MC Audiotech is van plan om in de toekomst meer luidsprekers uit te brengen die hetzelfde hoge niveau van technologie en design bieden als de Forty-10. Het bedrijf heeft al aangekondigd dat het werkt aan een nieuwe luidsprekerlijn genaamd de Fifty-50, die naar verwachting in de nabije toekomst zal worden uitgebracht.

De Fifty-50 zal worden ontworpen met dezelfde aandacht voor detail en vakmanschap als de Forty-10, maar met nieuwe technologie en verbeterde prestaties. MC Audiotech heeft nog geen details vrijgegeven over de specificaties of het ontwerp van de Fifty-50, maar het belooft dezelfde toewijding aan kwaliteit en esthetiek als bij de eerste release.

Het is duidelijk dat MC Audiotech een belangrijke speler zal worden in de wereld van high-end luidsprekers en audioapparatuur. Met een focus op zowel technologie als design, biedt het bedrijf een unieke en onderscheidende benadering van de productie van high-end audioapparatuur die zowel audiofielen als designliefhebbers zal aanspreken.

 • Type luidspreker: Tweewegsysteem
 • Aantal luidsprekers per speaker: 10 WBLS-transducers en 2 pro-sound woofers in een Folded Cube-configuratie
 • Afmetingen: 4,5 voet hoog, 3 ft. breed en 2 ft. in diameter
 • Gewicht: 175 pond per stuk
 • Crossover: hybride passief/actieve analoge crossover
 • Afwerking: satijnwalnootfineer, aluminium details, gebroken wit grilledoek, of esdoorn met koel zwart metaalwerk en mooie bruine roosters
 • Prijs: €35.000 per paar


Materialen:

 • Satijnwalnootfineer
 • Aluminium
 • Gebroken wit grilledoek
 • Esdoorn
 • Zwart metaalwerk
 • Bruine roosters
 • Type luidspreker: Tweewegsysteem
 • Aantal luidsprekers per speaker: 10 WBLS-transducers en 2 pro-sound woofers in een Folded Cube-configuratie
 • Afmetingen: 4,5 voet hoog, 3 ft. breed en 2 ft. in diameter
 • Afwerking: Satijnwalnootfineer, aluminium details, gebroken wit grilledoek, of esdoorn met koel zwart metaalwerk en mooie bruine roosters

Bezoek Website
Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...