De Dalmore brengt vierkoppige whisky-collectie uit als eerste NFT

The Dalmore heeft zijn Decades No. 4 Collection whisky als eerste NFT gelanceerd op BlockBar, een NFT-marktplaats voor luxe wijn en sterke drank. De vierkoppige collectie, met de hand geselecteerd door de Master Distiller Richard Paterson van het bedrijf, bestaat uit vier Decades whisky's uit de jaren 1979, 1980, 1995 en 2000, afkomstig van een single malt. Elk van de vier karaffen in de set wordt geleverd met een zwarte kraag en stop, en is gegraveerd met het exclusieve set nummer van de whisky. De collectie bevat ook een display-voetstuk met individuele, gegraveerde compartimenten om elke karaf vast te houden. Naast de whisky-set en NFT, gewaardeerd op €137.700 €, ontvangt de koper ook een privébezoek aan de distilleerderij van The Dalmore in Schotland.

BlockBar verifieert de authenticiteit en eigendom van de NFT en slaat de whisky op totdat de koper ervoor kiest om deze in te wisselen voor de fysieke verzameling. The Dalmore Decades No.4 Collection wordt uitgebracht op dinsdag 7 december om 10:00 uur EDT/7:00 uur PDT als NFT, met behulp van een loterijsysteem. 30 minuten voor de release wordt een lobby geopend op de BlockBar-website en blijft open tot de drop time. Eén koper wordt willekeurig geselecteerd om de NFT te mogen kopen. De set is geprijsd op €137.700 € en kan worden gekocht met Ethereum of met een creditcard.

Meer over de Dalmore Decades No. 4 Collection whisky NFT

De Dalmore lanceert zijn Decades No. 4 Collection whisky als eerste NFT op de BlockBar-marktplaats voor luxe wijnen en sterke dranken. De collectie, met de hand geselecteerd door de Master Distiller Richard Paterson van het bedrijf, bestaat uit vier Decades whisky's uit de jaren 1979, 1980, 1995 en 2000, allemaal single malt.

Elke karaf wordt geleverd met een zwarte kraag en stop en is gegraveerd met het exclusieve setnummer van de whisky. Een displayvoetstuk met individuele gegraveerde compartimenten om elke karaf vast te houden maakt de collectie compleet.

De koper ontvangt ook een privébezoek aan The Dalmore-distilleerderij in Schotland. De collectie is gezamenlijk geprijsd op €137.700. De Dalmore Decades No.4 Collection zal op dinsdag 7 december om 10:00 uur EDT/7:00 uur PDT worden uitgebracht als NFT, waarbij gebruik wordt gemaakt van een loterijsysteem.

De verificatie van authenticiteit en eigendom wordt gedaan door BlockBar, en de whisky wordt opgeslagen totdat de koper ervoor kiest deze in te wisselen voor de fysieke verzameling. De verkoop volgt op de succesvolle verkoop van The Dalmore's Decades No. 6-collectie voor €1,1 miljoen bij Sotheby's Hong Kong in oktober.

 • Collectie: Decades No. 4 Collection whisky van The Dalmore
 • Soort: single malt whisky
 • Jaren: 1979, 1980, 1995 en 2000
 • Selectie: met de hand geselecteerd door Master Distiller Richard Paterson
 • Verpakking: Elk decennium van de Decades No. 4 Collection whisky van The Dalmore wordt geleverd in een individueel handgemaakte Baccarat-kristallen karaf, een van 's werelds meest gerenommeerde kristalproducenten. De karaffen zijn voorzien van een zwarte kraag en stop en zijn gegraveerd met het exclusieve setnummer van de whisky. Het zwarte kraag- en stopontwerp van de karaf is geïnspireerd op de stijl van de flessen die in de jaren 60 en 70 op de distilleerderij werden gebruikt en geeft een klassieke uitstraling aan de whisky. Het Baccarat-kristal is ook ontworpen om de complexiteit en de rijke smaak van de whisky te accentueren en te verbeteren. Om de collectie te presenteren, wordt deze geleverd met een display-voetstuk met individuele, gegraveerde compartimenten om elke karaf vast te houden. Het voetstuk is gemaakt van zwart hout en heeft een slanke, moderne uitstraling die de elegante karaffen accentueert. De gegraveerde compartimenten zijn voorzien van het individuele setnummer van elke karaf en bieden een handige manier om de collectie te presenteren en te bewaren. Het geheel geeft een gevoel van luxe en vakmanschap dat de kwaliteit van de whisky benadrukt.
 • Authenticiteit en opslag: geverifieerd door BlockBar, een NFT-marktplaats voor luxe wijn en sterke drank, en opgeslagen totdat de koper besluit deze in te wisselen voor de fysieke verzameling. BlockBar, de NFT-marktplaats voor luxe wijn en sterke drank, verifieert de authenticiteit van de Decades No. 4 Collection whisky van The Dalmore en slaat de whisky op totdat de koper ervoor kiest deze in te wisselen voor de fysieke verzameling. Dit betekent dat de koper de garantie heeft dat de flessen authentiek zijn en dat de kwaliteit van de whisky wordt beschermd totdat deze wordt opgehaald. Het opslaan van de flessen op de NFT-marktplaats zorgt ook voor een veilige en gemakkelijke manier van transacties en eigendomsoverdracht van deze kostbare whiskycollectie. BlockBar biedt zo een totaalervaring van veilige aankoop, verificatie en opslag van de Decades No. 4 Collection whisky van The Dalmore.
 • Waarde: de set wordt gewaardeerd op €137.700,-
 • Bezoek: de koper ontvangt een privébezoek aan de distilleerderij van The Dalmore in Schotland.
 • Betaling: de set kan worden gekocht met Ethereum of met een creditcard.
 • Kleur: de kleur van de whisky is donker amber.
 • Grondstoffen: gerstemout, water en gist.
 • Modellen: er is slechts één model van de Decades No. 4 Collection whiskyset.
 • Collecties: er zijn vier flessen whisky in de collectie, elk uit een ander decennium.
 • Types: de Decades No. 4 Collection is een single malt whisky-collectie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...