De allereerste NFT van een Patek Philippe gaat naar de veiling

Het verkrijgen van een Patek Philippe Nautilus is een uitdaging. Echter, nu is het mogelijk om een NFT-versie van dit exclusieve horloge aan te schaffen. NFT-marktplaats SM-ART maakte onlangs bekend dat zij in samenwerking met een anonieme verzamelaar uit het Midden-Oosten, de eerste Patek Philippe NFT gebaseerd op het iconische Nautilus-model zullen veilen. Na de veiling wordt het fysieke horloge gefractionaliseerd als een niet-fungibel activum (NFA), waardoor geregistreerde platformleden aandelen in het horloge kunnen kopen en verhandelen. De allereerste Patek Philippe Nautilus NFT: Een digitale doorbraak in horlogeverzamelen, samenwerking met verzamelaars en het behoud van luxeobjecten.

De NFT, die in fragmenten op de marktplaatswebsite te zien is, biedt de mogelijkheid om de ontwikkeling van de Nautilus vanaf zijn introductie in de jaren '70 tot 2006 te verkennen, inclusief een 3D-animatie van het uurwerk. Danny Sangha, mede-oprichter van SM-ART, legt uit dat ze met de NFT van de Patek Philippe 'Nautilus' een eerbetoon willen brengen aan het baanbrekende en onconventionele ontwerp van het horloge.

De Nautilus, een luxueus sporthorloge ontworpen door horlogemaker Gerald Genta, werd in 1976 gelanceerd en onderscheidde zich door zijn scheepsluik-geïnspireerde ontwerp en achthoekige lunette met afgeronde hoeken. Het horloge verwierf faam vanwege zijn ongebruikelijke roestvrijstalen materiaal en vakmanschap.

SM-ART richt zich op het behoud en de heropleving van hoogwaardige verzamelobjecten door ze te introduceren in de digitale publieke ruimte. Mede-oprichter Robina Latham benadrukt dat zorgvuldige curatie, selectie en verificatie van NFT's door hun experts essentieel zijn. Ze werken samen met particuliere verzamelaars, kunstenaars, musea en galerieën om ervoor te zorgen dat de NFT's gebaseerd zijn op echte kunstwerken of originele nieuwe creaties.

De veilingdatum van de Patek Philippe Nautilus NFT is nog niet bevestigd, maar SM-ART verwacht deze rond 18 november te houden. Biedingen kunnen tot 72 uur voorafgaand aan de veiling worden geplaatst via de SM-ART-website. De winnende bieder krijgt 24 uur exclusieve toegang om fracties van het fysieke horloge te verwerven voordat andere investeerders kunnen deelnemen.

Hoewel de exacte verkoopprijs en veilingsschatting nog niet bekend zijn, is het duidelijk dat deze innovatieve Patek Philippe Nautilus NFT veiling de aandacht trekt van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Deze gebeurtenis markeert een keerpunt in de manier waarop luxehorloges worden verzameld en verhandeld, en benadrukt de groeiende invloed van NFT's op de traditionele luxe-industrie.

De samenwerking tussen SM-ART en de anonieme verzamelaar heeft geleid tot de creatie van een unieke digitale ervaring die de rijke geschiedenis van de Nautilus viert, evenals de technologische vooruitgang in de horloge-industrie. Met de NFT kunnen eigenaren en liefhebbers van over de hele wereld genieten van de essentie van dit uitzonderlijke uurwerk zonder fysiek in het bezit te zijn van het zeldzame en kostbare horloge.

De NFT-veiling van de Patek Philippe Nautilus kan ook een katalysator zijn voor verdere samenwerkingen tussen kunstenaars, verzamelaars, musea en galerieën in de toekomst. Het kan een nieuwe manier bieden om zeldzame en waardevolle objecten te delen, waardoor meer mensen toegang krijgen tot deze luxe-items en hun verhalen in een digitale vorm.

Dit baanbrekende evenement kan ook bijdragen aan een grotere acceptatie en begrip van NFT's en hun potentieel om waarde toe te voegen aan de wereld van luxe verzamelobjecten. De toenemende interesse in NFT's kan op zijn beurt nieuwe kansen bieden voor kunstenaars, ontwerpers en merken om hun creaties op innovatieve manieren te presenteren en vermarkten.

Al met al demonstreert de Patek Philippe Nautilus NFT-veiling de kracht van digitale innovatie en de veranderende aard van luxe-verzamelen. Dit evenement biedt een spannende blik op de toekomst van verzamelen, en hoe NFT's de manier waarop we omgaan met luxe-objecten en de verhalen erachter kunnen transformeren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...