Zenith viert 2-jarig jubileum van historische sprong met speciale editie horloge

Op 14 oktober 2012 verbrak Felix Baumgartner de geluidsbarrière buiten een voertuig en sprong hij uit een ballon die aan de rand van de ruimte zweefde, een historisch moment dat wereldwijde aandacht trok. Tijdens deze sprong droeg hij het El Primero Stratos Flyback Striking 10e horloge, vervaardigd door Zenith, een van de sponsors en de officiële tijdwaarnemer van het evenement. Ter ere van het 2-jarig jubileum van deze buitengewone gebeurtenis heeft Zenith een speciale editie gemaakt van het Academy Christophe Colomb tourbillon horloge.

Wat dit horloge echt bijzonder maakt, is de "zelfregulerende gyroscopische module", een primeur in polshorloges. Dit cardanische systeem houdt het hele echappement in een horizontale positie, ongeacht de oriëntatie van het horloge zelf. Dit resulteert in uitstekende precisie, omdat het balanswiel en de spiraalveer constant in de horizontale positie blijven, waardoor een bijna perfecte tijdmeting mogelijk is.

Het horloge heeft een turkoois gekleurde wijzerplaat, die de aarde weergeeft gezien vanuit de ruimte, en een bovenste gedeelte met aventurijn, dat de Melkweg voorstelt gezien vanaf de rand van de atmosfeer. Deze prachtige dial symboliseert de grensverleggende sprong van Baumgartner en herinnert aan het ongelooflijke avontuur dat hij heeft beleefd.

De achterkant van de horlogekast is voorzien van een gravure van Baumgartner, zijn capsule en de aarde, allemaal uitgevoerd in 18-karaats goud. Deze unieke gravure voegt een persoonlijk tintje toe aan het horloge en benadrukt de historische betekenis van de sprong.

Slechts tien van deze exclusieve uurwerken zullen worden geproduceerd, waardoor ze zeer begeerde verzamelobjecten zijn. Elk horloge wordt verkocht voor de prijs van €232.890, wat de zeldzaamheid en de bijzondere betekenis van dit horloge weerspiegelt.

De speciale editie van Zenith's Academy Christophe Colomb tourbillon horloge is een eerbetoon aan de prestatie van Felix Baumgartner en markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de horlogemakerij. Het combineert innovatieve technologie met vakmanschap en elegant design, waardoor het een waardevol en onvergetelijk horloge is voor degenen die de sprong van Baumgartner willen eren.

Het speciale horloge van Zenith, de Academy Christophe Colomb tourbillon, is niet alleen een eerbetoon aan de historische sprong van Felix Baumgartner, maar het bevat ook enkele bijzondere details die het nog unieker maken.

Naast de zelfregulerende gyroscopische module en de prachtige wijzerplaat, heeft het horloge een kast van 18-karaats goud die is versierd met een gravure van Baumgartner, zijn capsule en de aarde. Deze gravure op de achterkant van de kast voegt een persoonlijk en symbolisch element toe aan het horloge, en benadrukt de ongelooflijke prestatie van Baumgartner en zijn connectie met de ruimte.

Bovendien wordt elk van de tien geproduceerde horloges geleverd met een speciaal certificaat van echtheid en een unieke serienummering. Dit benadrukt de exclusiviteit en beperkte beschikbaarheid van deze speciale editie en maakt het tot een gewilde verzamelitem onder horlogeliefhebbers en verzamelaars.

Met een prijskaartje van €232.890 is dit horloge zeker een aanzienlijke investering, maar het vertegenwoordigt ook een stuk geschiedenis en technologische vooruitgang. Het combineert vakmanschap, innovatie en elegantie op een unieke manier, waardoor het niet alleen een horloge is, maar een waardevol kunstwerk.

Het horloge van Zenith markeert niet alleen de prestatie van Felix Baumgartner, maar het staat ook symbool voor de menselijke drang naar exploratie en het overwinnen van grenzen. Het herinnert ons eraan dat we, net als Baumgartner, in staat zijn om grote hoogten te bereiken en nieuwe horizonten te verkennen.

Als u de kans krijgt om een van deze exclusieve horloges te bemachtigen, dan heeft u niet alleen een bijzonder en zeldzaam stuk in handen, maar ook een symbool van menselijke moed en vastberadenheid. Het horloge van Zenith is een eerbetoon aan durf en avontuur, en zal ongetwijfeld een bijzondere plaats innemen in de horlogecollecties van degenen die de sprong naar het onbekende waarderen.

Over Zenith

Zenith is een gerenommeerd Zwitsers horlogemerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1865. Het bedrijf is opgericht in Le Locle, een pittoresk dorpje in het hart van de Zwitserse horloge-industrie. Sinds de oprichting heeft Zenith zich gevestigd als een pionier en trendsetter in de horlogebranche.

Een van de meest opvallende prestaties van Zenith is de ontwikkeling van het El Primero uurwerk in 1969, een van 's werelds eerste geïntegreerde automatische chronograafuurwerken. Dit baanbrekende uurwerk was in staat om met een ongekende precisie te tikken met een frequentie van 36.000 trillingen per uur, wat zorgde voor nauwkeurige metingen tot op de tiende van een seconde. Het El Primero uurwerk is sindsdien uitgegroeid tot een iconisch symbool van Zenith's technische excellentie en vakmanschap.

Naast hun revolutionaire uurwerken staat Zenith ook bekend om hun tijdloze en elegante ontwerpen. Het merk biedt een breed scala aan horlogestijlen, van klassieke dress horloges tot sportieve chronografen en ingewikkelde complicaties. Elk horloge wordt met de grootste zorg en aandacht voor detail vervaardigd, waarbij alleen de beste materialen en componenten worden gebruikt.

Bovendien heeft Zenith zich altijd geëngageerd aan innovatie en vooruitgang. Het merk blijft streven naar technologische doorbraken, het verbeteren van hun uurwerken en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in indrukwekkende prestaties en erkenning binnen de horloge-industrie.

Als een van de weinige horlogemakers die nog steeds alle aspecten van het productieproces intern beheert, kan Zenith een ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid garanderen. Elk horloge wordt met de hand geassembleerd en ondergaat rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste normen van precisie en duurzaamheid.

Vandaag de dag blijft Zenith de grenzen verleggen en voortbouwen op hun rijke erfenis. Ze blijven nieuwe technologieën verkennen, samenwerken met toonaangevende experts en hun horloges perfectioneren om te voldoen aan de eisen van moderne horlogeliefhebbers.

Of het nu gaat om de legendarische El Primero uurwerken, de verfijnde ontwerpen of de voortdurende zoektocht naar innovatie, Zenith blijft een prominente speler in de horlogebranche. Het merk heeft een gevestigde reputatie opgebouwd op basis van excellentie, vakmanschap en tijdloze esthetiek, en zal ongetwijfeld nog vele generaties horlogeliefhebbers blijven betoveren met hun prachtige creaties.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...