Van Cleef & Arpels introduceert hartvormige sieradencollectie

Van Cleef & Arpels introduceert hartvormige sieradencollectie

Hier is een van de beste en meest harmonieuze Valentijnsdagcollecties die we tot nu toe hebben gezien. De juwelen die hier te zien zijn, maken deel uit van de Sweet Alhambra Collection gesigneerd Van Cleef & Arpels. Deze prachtige collectie wordt uitstekend gekenmerkt door twee substantiële elementen - Carneool, een van de allereerste stenen die in sieraden werd gebruikt, en roze goud, wat de elegantie van het begin van de 20e eeuw terugbrengt. We denken ook dat een van de redenen achter de toevoeging van de carneool aan deze collectie is dat deze wordt beschouwd als bescherming tegen angst en ongeluk.

Desalniettemin zien ze er best gaaf uit en ik kan geen redenen bedenken waarom je geliefde niet meteen verliefd zou worden op dergelijke stukken. Bovendien kan de hele collectie als geheel worden gekocht en gedragen, met als hartthema Valentijnsdag. Hoe dan ook, laten we het stuk voor stuk eens bekijken: De eerste die we presenteren zijn de Effeuillage oorstekers, geprijsd op €6.950. Met het woord Effeuillage wil de maker het spel „hij houdt van me, hij houdt niet van me” uitdrukken, terwijl een minnaar de bloembladen van een madeliefjebloem plukt. Een korte beschrijving van deze oorstekers zou als volgt gaan: ze hebben drie harten rond een kleine diamant die in het midden is geplaatst, terwijl ze verankerd zijn aan een vierde hart. De Effeuillage-ring kost €4.550 en gaat achter een soortgelijk thema aan als degene die de oorstekers beschrijft. De ring heeft vier bloembladharten, waarvan er drie rond een diamant zijn geplaatst, terwijl de vierde aan de bovenkant van de ring bungelt.

Het laatste hart heeft een gepolijste gouden achterkant, die natuurlijk op een romantische manier dienovereenkomstig kan worden ingeschreven. De collectie bevat ook een prachtige hanger. Het wordt de Sweet Alhambra Heart Pendant genoemd en kan worden gekocht voor €1.500 en heeft schichtige motieven en heldere tinten. Het punt achter deze prachtige hanger heeft te maken met geluk, dat zich elke dag vernieuwt, naarmate de tijd verstrijkt, op koers met de verandering van gebeurtenissen. Aan de hanger bungelt een hartvormige carneool die majestueus gloeit bovenop deze roze gouden grilligheid. Het sluiten van de indrukwekkende Sweet Alhambra Valentine's Day Collection van Van Cleef & Arpels is een schattige armband voor €1.400.

De fabrikant heeft het de Sweet Alhambra Heart Bracelet genoemd omdat het de elegantie van roze goud mooi combineert met de schattigheid van een hartvormige rode carneool. De contouren van de kralen maken het mooie ontwerp helemaal af.