Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Urwerk's nieuwe UR-105 The Hour Glass is gewoon onweerstaanbaar

Urwerk's nieuwe UR-105 The Hour Glass is gewoon onweerstaanbaar

Urwerk is weer in onze aandacht met een nieuwe speciale kijk op zijn gewilde UR-105-uurwerk, dit keer ter ere van de langdurige samenwerking van de horlogemaker met The Hour Glass, een van's werelds toonaangevende detailhandelaren in luxe horloges.

Met een gevestigde aanwezigheid in 11 belangrijke steden in de regio Azië-Pacific en al 40 high-end boetieks, is The Hour Glass een van de grootste spelers in de regio - dat vraagt om een feest, toch?

Daarom heeft Urwerk zojuist een geheel nieuwe UR-105 The Hour Glass onthuld, een prachtig zelfopwindend uurwerk dat hulde brengt aan zijn partner uit Azië, waarbij het revolutionaire satellietdisplay wordt gecombineerd onder een koepelvormig kristal dat daadwerkelijk is gesneden en past in dezelfde stijl als het eerste uurwerk The Hour Glass. verkocht voor de Zwitserse horlogemaker — de UR-103. De UR-105 The Hour Glass wordt ook geleverd in een gezandstraalde bronzen kast die het verstrijken van de tijd markeert, waarbij elk uur zijn stempel drukt op het spectaculaire uiterlijk van dit uurwerk. De bronzen kast ontleent enkele designelementen van andere modellen die The Hour Glass voor Urwerk verkocht, zoals de imposante kroon die is geïnspireerd op de UR-200 collectie of het zuurgroen van de SuperLuminova die afkomstig is van de UR-105. Binnenin werkt het indrukwekkende zelfopwindende UR 5.03-kaliber de hele dag zijn magie, met zwervende uren die eruit zien als satellieten op een opengewerkte carrousel met vier armen.

Elk van de armen van de carrousel wordt geleverd met een satelliet met cijfers van drie uur, waarbij de uren voorbijgaan naast een schaal van minuten om zowel een digitale als een analoge indicatie van de tijd te geven. De wijzerplaat van dit buitengewone uurwerk toont ook een kleine gangreserve-indicator en een digitale secondenteller die tientallen seconden aangeeft. Dit ongelooflijke Urwerk-mechanisme is ontworpen door middel van een complex fotolithografisch proces, waarbij elke marker open werd gewerkt om zo licht mogelijk te zijn.

De achterkant van het horloge heeft twee pneumatische turbines die de zelfoprollende snelheid van dit uurwerk regelen. Deze snelheid kan worden ingesteld met een kleine hendel tussen FULL (de vatveren worden bij de geringste beweging teruggespoeld), ROOD (een verminderde wikkelsnelheid waardoor de turbines de rotor dempen en de spanning op de drijfveer vermindert) en STOP (die het zelfoprollende mechanisme volledig stopt en de drager in staat stelt om het handmatig te doen met behulp van de kroon).


Urwerk's nieuwe UR-105 The Hour Glass is gewoon onweerstaanbaar