Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Roger Dubuis en Dr. Woo ontwerpen samen achtkoppige Excalibur tourbillon

Roger Dubuis en Dr. Woo ontwerpen samen achtkoppige Excalibur tourbillon
Roger Dubuis en Dr. Woo hebben samengewerkt aan een achtkoppige Excalibur tourbillon limited edition met de kenmerkende stijl van de tattoo-artiest.

De Roger Dubuis Excalibur Dr. Woo Monotourbillon is gehuisvest in een 42 mm kast van de gepatenteerde, aanslagbestendige 18k EON GOLD-legering van het merk.

Het sterembleem van Roger Dubuis werd al snel een brandpunt in de samenwerking, waarbij Dr. Woo zei: "Roger Dubuis leende me zijn kenmerkende ster om mijn creativiteit te ontketenen en onze twee werelden samen te voegen tot één uniek meesterwerk." Roger Dubuis
Roger Dubuis

Het ontwerp is geïnspireerd op de ruimte, met "geometrische codes", waaronder stuiterende driehoeken en cirkels, en planeten over de wijzerplaat vormen een "kosmische kaart", terwijl een spin op verschillende locaties op elk van de acht stukken wordt geplaatst.
De ambachtslieden van het merk repliceerden Dr. Woo's fijne naaldwerk met een "gemetalliseerde" gouden ster geëtst in het saffierglas van het horloge en ultrafijne lijnen met laser gegraveerd in een PVD-plaat onder het uurwerk.

Andere details zijn onder meer een "tijdreiziger" -patroon gegraveerd op de achterkant van de kast en een kalfsleer band gegraveerd met de symbolen van de kunstenaar met behulp van een "hot-stamping" -techniek.

Roger Dubuis herwerkte onlangs zijn enkele tourbillon-beweging, debuteerde eerder dit jaar met de Excalibur Monotourbillon met nieuwe skeletlijnen, een opnieuw ontworpen stermotief en een verbeterd gevoel van transparantie en driedimensionaliteit.

De Excalibur Dr. Woo Monotourbillon is nu verkrijgbaar als een achtkoppige limited edition via Roger Dubuis.