Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

RJ-Romain Jerome onthult het Pac Man-horloge

RJ-Romain Jerome onthult het Pac Man-horloge

Om eerlijk te zijn, dit prachtige uurwerk doet me diep denken aan mijn jeugd. Hoewel we momenteel werken aan onvergelijkbaar krachtigere computers dan die toen Pac Man werd uitgebracht, weten de mensen die vroeger plezier hadden met dergelijke games dat die tijden nooit meer terugkomen.

Maar dat betekent niet dat je die tijd niet om je pols kunt dragen, in de vorm van RJ-Romain Jerome's Pac Man-horloge. De Pac Man-serie polshorloges werd gerealiseerd in samenwerking met NAMCO BANDAI Games Inc. (de ontwikkelaars van Pac Mac) en heeft in totaal 80 eenheden, vier verschillende wijzerplaatontwerpen met elk 20 stuks.

Ze lijken qua uiterlijk deels op de vorige Space Invaders-horloges, met een cirkel in een afgerond vierkant van 46 mm.

De Pac Man-serie is echter iets anders, met staal vastgebonden aan stukjes en beetjes van de Apollo 11 en gegarneerd met Pac Man-karakters op de wijzerplaat. Het is even verfijnd als kinderachtig en omvat tegelijkertijd veel speelsheid en volwassenheid.

Er zijn vier verschillende versies van het uurwerk, met nogal onbeduidende verschillen tussen hen.

Ze zullen naar verluidt exclusief worden tentoongesteld in Collette, in Parijs, tussen 3 en 8 september en in elke RJ-Romain Jerome-boetiek wereldwijd vanaf 10 september.


RJ-Romain Jerome onthult het Pac Man-horloge
RJ-Romain Jerome onthult het Pac Man-horloge