Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Richard Mille RM 011 siliciumnitride horloge is duurzaam als F1 Auto

Richard Mille RM 011 siliciumnitride horloge is duurzaam als F1 Auto

Hoe komt het dat sommige merken erin slagen om onze gezichten in de lachende stemming te brengen? Het lijkt zelfs vrij eenvoudig te zijn! Hoe dan ook, je vermoedt waarschijnlijk dat een van die merken Richard Mille is - ze hebben nu het duizelingwekkende RM 011 Silicon Nitride-uurwerk bedacht, dat naar verluidt net zo duurzaam en resistent is als een Formule 1-auto. De specialisten achter het high-end tijdwaarnemingsbedrijf slaagden erin zoiets moois te bereiken dankzij uitgebreide aandacht voor detail en intrigerend geavanceerde technologieën, net zoals die worden gebruikt door Formule 1-teams. Dit RM 011 automatische kaliber RMAC1 beschikt over een flyback-chronograaffunctie naast een rotor met variabele geometrie.

De achterkant van de kast en bezel zijn gemaakt van bruin siliciumnitride - een stevig, zeer resistent materiaal (het kan tot 1.500 Vickers weerstaan) - terwijl ze tegelijkertijd bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en corrosie. Deze voortreffelijke materialen worden door F1-teams gebruikt bij de vervaardiging van turbocompressorrotoren, kleppen enz. - een extra reden voor hen om een dergelijke stof te gebruiken is de verminderde lichtheid van siliciumnitride. Het siliconenpoeder wordt gevormd in een isostatische pers waar het wordt blootgesteld aan ongeveer 2.000 bar druk. De resulterende blanco wordt vervolgens verwarmd tot 1.500° C. Tijdens het fabricageproces kan zelfs een temperatuurvariatie van 10 graden de weerstand en de fysische eigenschappen van het materiaal veranderen. Het siliciumnitride is 12 uur bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het volume met minimaal 20% wordt verminderd.

Het afwerkingsproces wordt verzorgd door gereedschappen voor diamantbewerking. Verder zijn de drukstukken gemaakt van gepolijst titanium van klasse 5 en verguld met 18-karaats roodgoud, terwijl de kroon en het midden van de kast zijn vervaardigd van hetzelfde edelmetaal - 18-karaats roségoud. Wat het mechanisme betreft, het is een tourbillion uurwerk met automatische wikkeling, dat 28.800 keer per uur klopt en daarom allerlei functies biedt, zoals de weergave van uren, minuten en seconden, aftelfunctie van 60 minuten, jaarkalender, 12-uurs totaliser en fly back chronograaf. De kast meet 50 mm x 40 mm.