Richard Mille brengt ons de RM 50-04 Kimi Räikkönen

De nieuwe RM 50 van Richard Mille is geïnspireerd op het RM008-horloge van Kimi Raikkonen en heeft een prachtige tourbillon en een chronograaf in een fractie van een seconde en is gekleed in de nieuwe kleurstelling van de beroemde Formule 1-coureur. De Richard Mille RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Raikkonen, zoals dit horloge officieel heet, werd gelanceerd aan het begin van de Grand Prix van Singapore 2019. Hoewel het horloge er groot en complex uitziet, is het eigenlijk licht van gewicht.
Het ontwerp lijkt een waanzinnige combinatie van details en kleuren, met de rode, witte en zwarte kleurstelling van de Alfa Romeo C38 Formule 1-auto waar Kimi dit jaar in rijdt. Ondanks dat gekke ontwerp voelt de wijzerplaat niet rommelig aan en is het aflezen van de tijd verrassend eenvoudig.
Het nieuwste uurwerk van Richard Mille heeft twee chronograafsubwijzerplaten die zich om zes en negen uur bevinden en een ventilatorvormige indicator om 11 uur die de gangreserve-indicator aangeeft. In navolging hiervan is er een koppelindicator die de windniveaus in de hoofdveer, in 'Nm' of in Newtonmillimeter, weergeeft. Om drie uur wordt het gangreservescherm weergegeven. Het horloge is gemaakt van lichtgewicht koolstofcomposieten, ingekapseld in een behuizing van 44,5 mm en een hoogte van 16,1 mm.
Ondanks het enorme formaat voelt het horloge heerlijk aan om de pols en weegt het niet zwaar. De voor- en achterplaten zijn gemaakt van wit Quartz TPT, met een middelste van Carbon TPT. Wat de mechanische kant betreft, heeft het nieuwe horloge van Richard Mille hetzelfde handgewikkelde uurwerk aan de binnenkant. Het uurwerk is gemaakt van moderne materialen om het gewicht laag te houden.
Er zijn titanium bruggen en een basisplaat, met enkele chronograafbruggen en de grote X-vormige brug van het uurwerk gemaakt van koolstofcomposiet. Het uurwerk heeft een frequentie van 21.600 bph en een gangreserve van 70 uur. Wat de prijzen betreft, zijn de werkelijke details niet bekend, maar deze zal naar verwachting stijgen tot ongeveer €1 miljoen, met een beperkte oplage van slechts 30 stuks.