Premier Sunflower Automatic is nieuwe sieradenhorloge van Harry Winston

Premier Sunflower Automatic is nieuwe sieradenhorloge van Harry Winston
Laat het aan Harry Winston over om dit kleurrijke sieradenhorloge met diamanten bezaaid te leveren voor diegenen die tijdens de winter vakantie willen verblinden.

De Premier Sunflower Automatic voegt niet alleen de vereiste decoratieve touch toe met een hoop diamanten, maar werkt ook op symbolisch niveau: De zonnebloem zou dankbaarheid vertegenwoordigen, wat hem perfect maakt voor het seizoen.

De combinatie van kostbare edelstenen - 4,66 karaat diamanten en een kwart karaat robijnen of saffieren - is niet alles wat het horloge zijn zin geeft. De achtergrond is parelmoer, een veelvoorkomend element van horloges in de Premier-collectie, maar hier wordt het doorgeschoten met een explosie van kleur (felrood of blauw) en gerangschikt in 3D-vorm.

Net binnen de ring van 12 diamanten zonnebloemen op de buitenwijzerplaat worden 12 Cabochons parelmoer aangebracht op de basis van parelmoer met kralen.

Wat het zonnebloemmotief betreft, het verscheen voor het eerst in de archiefschetsen van Harry Winston in de jaren vijftig, die sieradencollecties inspireerde vanwege schoonheid en symmetrie.

Dit horloge is ontworpen als aanvulling op stukken in de huidige collectie zonnebloemsieraden van Harry Winston. "Toen we besloten om het iconische Harry Winston-zonnebloemmotief in een horlogeontwerp op te nemen, was het onze bedoeling om dezelfde natuurlijke gratie van de sieradencollectie op te roepen en een uurwerk te creëren dat een kostbaar juweel weerspiegelt," zei Nayla Hayek, CEO van Harry Winston, in een verklaring.

Het horloge is zo ontworpen en gemaakt alsof het een sieraad is. De diamanten die de bloemblaadjes van de zonnebloemen vormen, zijn niet in het metaal gezet, waardoor ze iets boven de wijzerplaat worden opgeheven, waardoor licht door de zij-facetten kan dringen. Dat betekent dat er meer licht door de bovenkant komt, waardoor de diamanten extra sprankeling krijgen.

De verhoogde instelling voegt ook volume toe en vormt een aanvulling op de verhoogde parelmoer Cabochons. De binnenwijzerplaat is versierd met kleinere bloemen, waardoor het totale aantal bloemen op 20 komt. Ze zijn bezet met acht robijnen of acht saffieren van respectievelijk 0,25 en 0,24 karaat. De wijzerplaat is bezet met 120 diamanten; er zijn 57 extra in de kast geplaatst en 17 op de gesp voor een totaal van 194.

Dit is een gelimiteerde oplage van 30 stuks, elk in robijn of saffier met bijpassende alligator-riemen.
Bezoek Website