Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Prachtig geheim horloge met saffier en diamanten kralen met kwastjes van Graff

Prachtig geheim horloge met saffier en diamanten kralen met kwastjes van Graff

Als het om diamanten gaat, wordt het niet groter dan Graff. In de loop der jaren heeft de in Londen gevestigde juwelier talloze uiterst waardevolle diamanten gekocht en verwerkt, waarbij hij voortdurend verbluffende stukken vrijgaf.

Een van hun nieuwste creaties is dit prachtige geheime horloge met saffier en diamanten kralen, ontworpen voor de veeleisende dame die ieders blik wil trekken, zelfs in de meest ritziest menigte. Zoals je kunt zien aan de complexiteit van het ontwerp, was het stuk erg moeilijk in elkaar te zetten - en het was bijna net zo moeilijk om ook daadwerkelijk de geschikte saffieren te vinden!

De maat, kwaliteit en kleur moesten precies goed zijn om de vloeibaarheid van het ontwerp te behouden, vooral omdat deze kostbare kwast het pave diamanten horloge verbergt, zelf opgehangen aan een sierlijke platina ketting.

Deze kwast omlijsten een paar prachtige broches, elk met een peervormige saffier in het midden, en omringd door de fijnste witte diamanten verenigd door vijf rijen sprankelende saffier- en diamanten kralen.

Het stuk bestaat uit meer dan 330 karaat saffieren en 40 karaat diamanten, en kan behoorlijk veelzijdig zijn in de manier waarop het wordt gebruikt, omdat het als een enkele eenheid kan worden gedragen, als individuele broches of als een enkele broche samen met de prachtige kwast.