Oliva Cigar Co. en Elie Bleu lanceren luxe XXI Selection Humidor met exclusieve sigaren

XXI Selection Humidor

Oliva Cigar Co. heeft samengewerkt met Elie Bleu, een producent van hoogwaardige accessoires, om een limited edition herdenkingsmunt te creëren: de XXI Selection Humidor. Retailers kunnen verwachten dat deze zeldzame set begin volgend jaar op de markt komt. Om een tumultueus jaar wereldwijd te markeren, heeft OLIVA Cigars een nieuwe verzamelaarshumidor aangekondigd. De XXI Selection-humidor bevat maar liefst 95 sigaren uit het volledige Oliva-assortiment, inclusief diverse voormalige prijswinnaars en innovatieve vitola's en melanges.

De samenwerking met Elie Bleu resulteert in een collector's edition-stuk, waarbij de humidor een gloednieuwe sigaar bevat die persoonlijk is ontworpen door Cortès-eigenaar Frederik Vandermarliere. Hij zei: "Binnen de Vandermarliere Cigar Family hebben we de mogelijkheid, expertise en contacten om zo'n prachtige humidor te creëren voor echte liefhebbers van volle, longfiller, handgemaakte sigaren. Dit is het toppunt van de kunst van het sigaren maken, en we zijn verheugd deze prachtige, beperkte humidors te koop aan te bieden."

De nieuwe sigaar, genaamd Figurino, wordt uitsluitend uitgebracht in 21 enkele sticks als onderdeel van de nieuwe humidor. Het is een korte figurado of gevormde sigaar met afmetingen van 5,5 bij 52 ringmeter. De sigaar markeert de eerste keer dat Frederik Vandermarliere en Gilberto Oliva van Oliva Cigars samen een nieuw sigarenontwerp hebben gemaakt sinds hun samenwerking in 2016 begon.

"Figurino is ontstaan na lange discussies tussen mij, Gilberto en het team van Elie Bleu", legt Fred Vandermarliere uit. "Het leek ons passend om 21 van deze prachtige nieuwe sigaren in onze nieuwe humidor te plaatsen, natuurlijk gemaakt in 2021. Er zullen er maar 21 van gemaakt worden, en de prijs bedraagt €21.000." De Figurino heeft een Habano-omslag en een Nicaraguaanse vul- en bindmiddel, en de unieke vorm is persoonlijk ontworpen door Vandermarliere.

Sinds de overname van Oliva in 2016 heeft de Vandermarliere Cigar Family geïnvesteerd en geïnnoveerd in de sigarenwereld. Ze hebben een faciliteit in Estelí, het hart van de Nicaraguaanse sigarenproductie, herbouwd en een nieuwe, ultramoderne fabriek opgezet die Oliva tot een van 's werelds toonaangevende producenten maakt. Oliva is ook het eerste sigarenbedrijf ter wereld dat een QR-code op sommige sigarendoosjes heeft aangebracht, waardoor consumenten direct toegang krijgen tot informatie over wie hun sigaar heeft gerold, waar en hoe de tabak is behandeld en gerijpt. Bovendien biedt de QR-code toegang tot een live 'heatmap' die laat zien waar ter wereld andere rokers van dezelfde sigaar genieten.

De lancering van de XXI Selection Humidor onderstreept de toewijding van Oliva Cigar Co. en Elie Bleu aan vakmanschap, innovatie en exclusiviteit. Met slechts 21 van deze luxe humidors beschikbaar, zal het ongetwijfeld een gewild item worden onder sigarenliefhebbers en verzamelaars.

De samenwerking tussen Oliva Cigar Co. en Elie Bleu is een voorbeeld van hoe bedrijven in de sigarenindustrie kunnen samenwerken om unieke, hoogwaardige producten te creëren die een blijvende indruk achterlaten. Door hun expertise en passie voor sigaren te combineren, hebben ze een meesterwerk gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is.

De XXI Selection Humidor zal vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels. Liefhebbers van handgemaakte, longfiller sigaren zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van de zorg en aandacht voor detail die in deze samenwerking is gestoken. Met de introductie van de exclusieve Figurino-sigaar, markeert dit project ook een spannend nieuw hoofdstuk in de evolutie van Oliva Cigar Co. en hun voortdurende zoektocht naar innovatie en perfectie in de wereld van premium sigaren.

  • XXI Selection Humidor: Deze luxe, limited edition humidor is ontworpen in samenwerking met Elie Bleu en bevat 95 zorgvuldig geselecteerde sigaren uit het Oliva-assortiment. De humidor is gemaakt van hoogwaardige materialen en vakmanschap, wat het een gewild verzamelobject maakt. Prijs: €21.000.

  • Figurino-sigaar: De exclusieve Figurino-sigaar is een korte figurado of gevormde sigaar met afmetingen van 5,5 bij 52 ringmeter. Deze sigaar heeft een Habano-omslag en een Nicaraguaanse vul- en bindmiddel. De Figurino is alleen beschikbaar in 21 enkele sticks als onderdeel van de XXI Selection Humidor.

De XXI Selection Humidor bevat ook 94 andere sigaren uit het Oliva-assortiment, waaronder:

  • Oliva Serie V: Een prijswinnende sigarenlijn met een rijke, complexe smaakprofiel. De Serie V biedt verschillende vitola's en melanges, waarvan enkele zullen worden opgenomen in de XXI Selection Humidor.

  • Oliva Serie G: Een medium-bodied sigaar met een Afrikaanse Cameroon-dekblad en een mix van Nicaraguaanse tabak. Verkrijgbaar in verschillende vitola's en melanges, waarvan sommige in de XXI Selection Humidor.

  • Oliva Serie O: Een klassieke sigarenlijn met een Nicaraguaanse Habano-dekblad en Nicaraguaanse longfillers. De Serie O is verkrijgbaar in diverse vitola's en melanges, waarvan enkele in de XXI Selection Humidor.

  • Oliva Connecticut Reserve: Een milde tot medium-bodied sigaar met een Ecuadoriaans Connecticut Shade-dekblad en een mix van Nicaraguaanse tabak. Verkrijgbaar in verschillende vitola's en melanges, waarvan enkele in de XXI Selection Humidor.

  • Oliva Master Blends 3: Een limited edition sigarenlijn met een zeldzaam, zongedroogd Broadleaf-dekblad en een mix van Nicaraguaanse tabak. De Master Blends 3 is verkrijgbaar in diverse vitola's en melanges, waarvan enkele in de XXI Selection Humidor.

Let op: De exacte selectie van sigaren in de XXI Selection Humidor kan variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid en exclusiviteit van de opgenomen melanges en vitola's.

Bezoek Website
Oliva Cigar Co. en Elie Bleu lanceren luxe XXI Selection Humidor met exclusieve sigaren