Nieuwe hoogstandjes in high-end sieraden collectie van Gucci Hortus Deliciarum

Gucci breidt zijn Hortus Deliciarum High Jewelry-collectie uit met schitterende nieuwe juwelen, prachtig in beeld gebracht door fotografenduo Mert en Marcus met Oscar-winnares Jessica Chastain als stralend middelpunt. Deze tijdloos poëtische campagne omvat een reeks foto's en een film die de sfeer van de nieuwe sieraden oproepen.

De Hortus Deliciarum-collectie, Latijns voor 'Tuin der Verleidingen', werd voor het eerst onthuld in 2019 en is sindsdien uitgebreid met twee nieuwe hoofdstukken. Het huidige derde hoofdstuk haalt inspiratie uit reizen en de bijzondere momenten die elke reis met zich meebrengt.

De nieuwste collectie bestaat uit unieke stukken verdeeld over vijf thema's en is een creatieve ode aan specifieke historische en architectonische tijdperken. De juwelen verkennen de vele facetten van de natuur en het dierenrijk, met Gucci's kenmerkende schilderachtige benadering van hoogwaardig vakmanschap.

Binnen de collectie vinden we frisse interpretaties van Gucci's iconische Leeuwenkop en Tijgerkop motieven, die kracht, moed en passie symboliseren. Levendige edelstenen zoals aquamarijn en gele saffieren geven kleur aan deze dynamische ontwerpen.

Een van de meest opvallende stukken is een veelvingerige ring gemaakt van geelgoud met een 38,8 karaat groene toermalijn, omringd door diamanten. Deze ring is het resultaat van 100 uur nauwgezet werk. Andere hoogtepunten zijn een geelgouden armband met een 16 karaat rubelliet toermalijn en een witgouden halsketting met bijpassende oorbellen, geïnspireerd door vallende sterren.

De Hortus Deliciarum High Jewelry-collectie combineert Italiaans vakmanschap met de romantische en poëtische stijl van Gucci. Elk juweel is zorgvuldig gekozen op basis van zijn kwaliteit en uniciteit, een getuigenis van de aandacht voor detail waar Gucci bekend om staat.

De Hortus Deliciarum-collectie bevat ook een prachtige geelgouden manchetoorbel met een elegante explosie van granaat, gele beryl, rubelliet en diamanten. Gucci combineert hier de moderniteit van een manchetstijl met de prachtige schoonheid van warmgetinte edelstenen en verfijnde, vloeiende lijnen.

De uitbreiding van de collectie omvat verder nog solitaire ringen met diamant, die schitteren in een reeks kleuren die de veranderende luchten nabootsen. Een witgouden ontwerp betovert met een zeshoekige 14,7 karaat tanzaniet centrale steen, terwijl drie andere witgouden ringen elk een hartvormige edelsteen in een levendige kleur presenteren: een 9 karaat blauwe toermalijn, een 12,6 karaat perziktoermalijn of een 11,5 karaat roze toermalijn.

Een ander opvallend stuk is een ingewikkeld vervaardigde diamanten parure die hulde brengt aan de majestueuze schoonheid van natuurlijke landschappen. Een diamant-ingelegde geometrische ketting wordt gecombineerd met een prachtige ronde mandarijn granaat hanger, versierd met fijne smaragdgroene blaadjes. Hierbij hoort een bijpassend paar oorhangers in frisse en verrassende tinten groen en mandarijn, met een verbluffende 40,5 karaat aan juwelen voor de halsketting en 15,3 karaat voor de oorbellen.

Door inspiratie te halen uit de wereld van reizen, heeft dit derde deel van de Hortus Deliciarum High Jewelry-collectie ons opnieuw in de ban van Gucci's rijke erfgoed in vakmanschap en creativiteit gebracht. Met een regenboog van kostbare edelstenen en juwelen ontworpen om het licht te vangen, brengt Gucci het concept van prismatische schoonheid tot leven in deze betoverende collectie.

Gucci's Hortus Deliciarum-collectie is niet alleen een viering van vakmanschap, maar ook een weerspiegeling van de nieuwsgierigheid en het speurinstinct van het modehuis, dat altijd op zoek is naar de beste stenen om hun creaties te verrijken. Met deze nieuwste toevoegingen wordt de 'Tuin der Verleidingen' nog rijker en verleidelijker, waardoor liefhebbers van high-end sieraden zich kunnen verheugen op nog meer adembenemende meesterwerken.

De Gucci Hortus Deliciarum-collectie

De Gucci Hortus Deliciarum-collectie bestaat uit verschillende unieke, prachtig vervaardigde sieraden die de creativiteit en het vakmanschap van het modehuis weerspiegelen. Hieronder volgt een gedetailleerde opsomming van de productlijn:

Nieuwe interpretaties van Gucci's iconische Lion Head en Tiger Head-motieven: 

  • Sieraden met vlekkeloze, fantasierijke geslepen edelstenen, zoals aquamarijnen en gele saffieren, die levendige accenten toevoegen aan deze dynamische ontwerpen.


Meerkleurige stenen creaties:

  • Multi-vinger ring in geelgoud met een 38,8 karaat groene toermalijn omringd door diamanten, het resultaat van 100 uur nauwgezet vakmanschap.
  • Geelgouden manchetoorbel met een elegante mix van granaat, gele beryl, rubelliet en diamanten.


Sieraden geïnspireerd door vallende sterren en sprankelende watervallen:

  • Een oogverblindende witgouden halsketting en bijpassende oorbellen met diamanten sterren en sierlijke diamanten strikjes.
  • Oorbellen met diamanten strikjes en kroonluchterachtige kristallen druppels rond twee peervormige diamanten van in totaal 16,7 karaat.


Sieraden geïnspireerd door de majestueuze schoonheid van natuurlijke landschappen:

  • Een diamant-ingelegde geometrische ketting met een ronde mandarijn granaat hanger, versierd met fijne smaragdgroene blaadjes.
  • Bijpassende oorhangers in frisse en verrassende tinten groen en mandarijn, met een verbluffende 40,5 karaat aan juwelen voor de halsketting en 15,3 karaat voor de oorbellen.


Geometrische juwelen:

  • Een geelgouden armband met een diamant-ingelegd visgraatpatroon en een ovaalvormige 16 karaat rubelliet toermalijn, een opvallende combinatie van rechte lijnen en vloeiende rondingen.


Solitaire ringen met diamant in verschillende kleuren:

  • Een witgouden ring met een zeshoekige 14,7 karaat tanzaniet centrale steen.
  • Drie witgouden ringen met elk een hartvormige edelsteen in een levendige kleur: een 9 karaat blauwe toermalijn, een 12,6 karaat perziktoermalijn of een 11,5 karaat roze toermalijn.


Deze opsomming geeft een uitgebreid overzicht van de uitzonderlijke sieraden die deel uitmaken van de Gucci Hortus Deliciarum-collectie. Elk stuk is met grote zorg en aandacht voor detail vervaardigd, wat resulteert in meesterwerken die zowel esthetisch als technisch verbluffend zijn.

Bezoek Website
Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...