Montegrappa eert de Amerikaanse grondlegger Alexander Hamilton

Roger Stein, oprichter van de online pennenwinkel Penporium, heeft onlangs de krachten gebundeld met de gerenommeerde Italiaanse pennenmaker Montegrappa om een nieuwe collectie schrijfinstrumenten in beperkte oplage te ontwerpen.
Het duo ging voor een historisch geïnspireerd ontwerp, met de Montegrappa Alexander Hamilton-collectie ter ere van een van de grondleggers van de Verenigde Staten. De collectie bevat twee op maat gemaakte schrijfinstrumenten, met de beste pennen met reproducties van Hamilton's handschrift op hun petten en grote portretten van de Amerikaanse staatsman op hun vaten.
Er zijn ook sterling zilveren decoraties te zien, terwijl de uiteinden van de doppen een sculpturale afbeelding van de fakkel van het Vrijheidsbeeld in roségoud hebben. Alexander Hamilton's rol als eerste minister van Financiën van de Verenigde Staten en als kampioen van de centrale bank is ook niet vergeten.
Daarom is de Ivory White-versie van de pen voorzien van een prachtig harsvat, met een reproductie van het bankbiljetportret van Hamilton. Aan de andere kant is de zwarte versie versierd met een handgeschilderde reproductie van John Trumbulls portret van de politicus uit 1805.
Montegrappa-kunstenaars hebben zichzelf deze keer echt overtroffen, al moet worden vermeld dat kunstenaar Lorena Straffi ook meedeed aan het project. Verkrijgbaar als rollerball of vulpen, deze speciale creaties worden geproduceerd in beperkte oplagen van slechts 177 stuks. De Ivory White-editie kost €2.850 tot €2.950, terwijl de Black-editie €3.850 of €3.950 kost.