Montegrappa en Penporium presenteren Alexander Hamilton-pen-collectie

Montegrappa, de befaamde Italiaanse pennenmaker, heeft samen met Roger Stein, oprichter van Penporium, een exclusieve collectie schrijfinstrumenten ontworpen met een historisch geïnspireerd thema. De Montegrappa Alexander Hamilton-collectie eert een van de grondleggers van de Verenigde Staten en bestaat uit twee op maat gemaakte schrijfinstrumenten.

Deze unieke pennen zijn voorzien van reproducties van Hamilton's handschrift op de doppen en indrukwekkende portretten van de Amerikaanse staatsman op de vaten. Verder zijn er sterling zilveren versieringen en roségouden afbeeldingen van de fakkel van het Vrijheidsbeeld op de uiteinden van de doppen.

De Ivory White-versie eert Hamilton's rol als eerste minister van Financiën en centrale bank-voorvechter met een harsvat waarop een reproductie van zijn bankbiljetportret staat. Daarentegen is de zwarte versie verfraaid met een handgeschilderde reproductie van John Trumbull's 1805-portret van de politicus.

Montegrappa's getalenteerde kunstenaars, waaronder Lorena Straffi, hebben deze bijzondere creaties tot leven gebracht. Beschikbaar als rollerball of vulpen, worden ze in beperkte oplagen van slechts 177 stuks geproduceerd. De Ivory White-editie kost tussen €2.850 en €2.950, terwijl de Black-editie geprijsd is tussen €3.850 en €3.950.

De samenwerking tussen Montegrappa en Penporium heeft geleid tot een uitzonderlijke collectie die de rijke geschiedenis en het erfgoed van Alexander Hamilton viert. Deze exclusieve pennen zijn zowel prachtige kunstwerken als functionele schrijfinstrumenten, perfect voor liefhebbers van geschiedenis, politiek en verfijnd vakmanschap.

De zorgvuldig ontworpen details, zoals het handschrift van Hamilton en de verschillende portretten, getuigen van de passie en toewijding van de kunstenaars en ambachtslieden die aan dit project hebben gewerkt. Deze pennen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze vertegenwoordigen ook de geest van doorzettingsvermogen en innovatie die Alexander Hamilton belichaamde.

Met slechts 177 exemplaren van elke editie zullen deze pennen ongetwijfeld snel uitverkocht raken, waardoor ze nog gewilder en waardevoller worden voor verzamelaars en liefhebbers van luxe schrijfwaren. Als je de kans krijgt om een ​​van deze zeldzame en prachtige pennen in handen te krijgen, zul je ongetwijfeld de trots en het vakmanschap voelen dat in elk detail is verwerkt.

Dit unieke aanbod van Montegrappa en Penporium toont niet alleen het belang van Alexander Hamilton's bijdrage aan de geschiedenis, maar het onderstreept ook het voortdurende streven naar excellentie en verfijning binnen de wereld van luxe schrijfwaren. Deze pennen zijn een prachtige combinatie van esthetiek en functionaliteit, een passend eerbetoon aan een man wiens nalatenschap nog steeds voortleeft in het huidige tijdperk.

Over Alexander Hamilton

Alexander Hamilton (11 januari 1755 – 12 juli 1804) was een van de grondleggers van de Verenigde Staten en een invloedrijk staatsman. Hij werd geboren op het Caribische eiland Nevis en verhuisde op jonge leeftijd naar de Amerikaanse koloniën. Hamilton speelde een cruciale rol in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de vorming van de nieuwe natie.

Hamilton was een van de belangrijkste medewerkers van George Washington tijdens de oorlog en trad later toe tot de regering van Washington als de eerste minister van Financiën van de Verenigde Staten. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het opzetten van het financiële systeem van de jonge natie, waaronder de oprichting van de First Bank of the United States. Hamilton was een groot voorstander van een sterke centrale overheid en een gemengde economie.

Naast zijn politieke en financiële prestaties was Alexander Hamilton ook een begaafd schrijver. Hij was een van de belangrijkste auteurs van de Federalist Papers, een reeks essays die pleitten voor de ratificatie van de Amerikaanse grondwet. De Federalist Papers zijn tot op de dag van vandaag een belangrijke bron van interpretatie van de grondwet.

Hamilton's leven eindigde tragisch toen hij stierf als gevolg van verwondingen die hij opliep tijdens een duel met zijn politieke rivaal, Aaron Burr. Ondanks zijn vroege dood heeft Hamilton een blijvende erfenis achtergelaten in de Verenigde Staten en blijft hij een inspiratiebron voor politici, historici en het bredere publiek. Hij is ook het onderwerp van de populaire Broadway-musical "Hamilton" van Lin-Manuel Miranda, die zijn leven en prestaties opnieuw in de schijnwerpers heeft gezet.

Over Montegrappa

Montegrappa is een prestigieus Italiaans bedrijf dat al meer dan een eeuw luxe schrijfinstrumenten, waaronder vulpennen, balpennen en rollerball pennen, produceert. Opgericht in 1912 in Bassano del Grappa, Italië, heeft Montegrappa zich gevestigd als een toonaangevend merk op het gebied van luxe schrijfwaren.

Het bedrijf staat bekend om zijn vakmanschap, aandacht voor detail en het gebruik van hoogwaardige materialen zoals edelmetalen, edelstenen en celluloid. Montegrappa-pennen worden gekenmerkt door hun verfijnde ontwerpen en het gebruik van traditionele technieken, zoals handgraveren en guillocheren, die bijdragen aan hun karakteristieke uitstraling en elegantie.

In de loop der jaren heeft Montegrappa samengewerkt met beroemdheden, kunstenaars en merken om limited edition pennen te creëren die de unieke kwaliteiten van hun partners weerspiegelen. Enkele voorbeelden van deze samenwerkingen zijn pennen die zijn ontworpen in samenwerking met bekende figuren zoals Salvador Dalí, Sylvester Stallone, Quincy Jones en Paulo Coelho.

Montegrappa heeft ook een reeks pennen uitgebracht die belangrijke historische gebeurtenissen, personages of culturele fenomenen vieren. Deze collecties omvatten onder meer pennen ter ere van Alexander Hamilton, William Shakespeare, de Amerikaanse grondleggers, de legendarische ontdekkingsreiziger Marco Polo en nog veel meer.

Naast schrijfinstrumenten produceert Montegrappa ook andere luxe accessoires, zoals horloges, manchetknopen, parfums en lederwaren. Het merk blijft streven naar excellentie en innovatie in al zijn producten en staat synoniem voor Italiaanse stijl, kwaliteit en vakmanschap. Montegrappa is een favoriet onder verzamelaars en liefhebbers van luxe schrijfwaren over de hele wereld.

Over Penporium

Penporium is een toonaangevende online winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van luxe schrijfinstrumenten, met een bijzondere focus op zeldzame en limited edition pennen. Opgericht door Roger Stein, een gepassioneerde penverzamelaar, heeft Penporium zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereld van hoogwaardige schrijfwaren.

Het assortiment van Penporium omvat een indrukwekkende selectie van vulpennen, balpennen, rollerball pennen en potloden van gerenommeerde merken zoals Montblanc, Montegrappa, Pelikan, Namiki, Parker, Visconti en nog veel meer. Ze bieden ook vintage en antieke pennen aan, evenals speciale edities en pennen met unieke afwerkingen of ontwerpen.

Naast de verkoop van luxe pennen biedt Penporium een reeks diensten aan zoals deskundig advies, taxaties en het inkopen van penverzamelingen. Het bedrijf is er trots op zijn klanten te helpen bij het vinden van het perfecte schrijfinstrument, of het nu gaat om een zeldzaam verzamelobject, een persoonlijk geschenk of een dagelijks schrijfaccessoire.

Penporium heeft in het verleden samengewerkt met gerenommeerde pennenfabrikanten, waaronder Montegrappa, om exclusieve limited edition pennen te creëren. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in bijzondere collecties die de expertise en passie van zowel Penporium als hun partners weerspiegelen.

Als je op zoek bent naar een uniek en verfijnd schrijfinstrument, biedt Penporium een uitgebreide selectie van zorgvuldig geselecteerde pennen die zowel de geschiedenis van het schrijven als de kunst van het vakmanschap vieren.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...