Montblanc werkt samen met Ferrari voor een collectie SP3 pennen

De laatste keer dat Montblanc in 2021 samenwerkte met Ferrari, leidde de samenwerking tot een prachtige collectie pennen die een eerbetoon waren aan Enzo Ferrari. De twee iconische merken hebben opnieuw de handen ineen geslagen om een nieuw schrijfinstrument van co-branding te creëren.

Deze keer eert de speciale pen het nieuwste model van de Italiaanse fabrikant in de Icona reeks namelijk de Ferrari Daytona SP3. De collectie werd mede ontworpen onder leiding van Ferrari Chief Design Officer Flavio Manzoni, hoewel een schrijfinstrument een heel andere functie en constructie heeft dan een auto, was het ons doel om een schrijfinstrument te creëren dat perfect aansloot bij de filosofie en ontwerptaal van het steigerende paard, nog voordat zijn technische kwaliteiten werden onthuld vernemen we.

Samen met Flavio hebben we een nieuwe familie schrijfinstrumenten ontwikkeld waarin zowel de identiteit van Ferrari als Montblanc naadloos worden gecombineerd, waardoor de grenzen van design en innovatie binnen onze respectievelijke sectoren worden verlegd, aldus Nicolas Baretzki, CEO van Montblanc.

Het schrijfinstrument met Ferrari-thema bootst het opvallende ontwerp van de Daytona SP3 na met zijn aerodynamische en vloeiende vorm. In feite is de Stilema SP3 voorzien van tal van interessante stylingelementen die allemaal zijn geïnspireerd op de Ferrari-supercar in beperkte oplage.

De dop en houder van de pen zijn beide gemaakt van lichtgewicht titanium, iets wat zelden voorkomt in Montblanc-schrijfinstrumenten. De hoek van de dop weerspiegelt het ontwerp van de neus van de Ferrari Daytona SP3, terwijl de gelijnde accenten op de voorkant en de cilinder zijn geïnspireerd op de bladen op de bumpers van de auto.

De massieve witgouden punt van de pen Au 750 is in meer dan 30 stappen met de hand vervaardigd en is voorzien van een speciale SP3 -gravure. Daarnaast is het iconische Ferrari Prancing Horse-logo ook met een laser geëtst op de pet. Het hoogtepunt van de pen in beperkte oplage is het nieuw geplaatste inktvulmechanisme met een volledig nieuwe structuur voor Montblanc. Het is gemaakt van massief witgoud voor deze editie en blijft verborgen onder een rood, semitransparante lemmet door de titanium houder en kan alleen zichtbaar worden door het mes naar achteren te trekken.

Het was een fascinerende ontwerpuitdaging om de proporties en vloeibaarheid van de Daytona SP3, ideaal gevormd voor dynamische prestaties en ongelooflijke snelheden, om te zetten naar een schrijfinstrument zonder in te boeten aan de kwaliteit van de schrijfervaring. Onze focus lag niet alleen op de vloeibaarheid van de vorm, maar ook op de functie, waarbij de nadruk werd gelegd op het uitzonderlijke gevoel van het vasthouden van een vulpen van hoog kaliber.

De inkt is niet alleen vloeibaar, maar de pen ondersteunt ook de snelle bewegingen van de hand tijdens het schrijven, waardoor gedachten ongehinderd kunnen stromen legt Manzoni uit. Vanuit de bron vernemen we dat de pennen gelimiteerd zullen zijn tot 599 stuks en ongeveer 30.000 Euros kosten.

foto's Persbericht Montblanc

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...