Montblanc introduceert de 1858 GMT met een innovatieve GMT complicatie

Montblanc heeft de 1858-collectie uitgebreid met de 1858 GMT, een luxe gereedschapshorloge ontworpen voor frequente reizigers. De lijn is vernoemd naar het jaar waarin Montblanc's Minerva-fabriek werd opgericht en de uurwerken zijn gebaseerd op het erfgoed van de horlogefabriek. De filosofie van onderzoek en innovatie wordt voortgezet in deze nieuwste toevoeging aan de collectie.

De 1858 GMT is uitgerust met de gelijknamige GMT-complicatie in een atypisch formaat. In plaats van de gebruikelijke GMT-wijzer die naar Home Time wijst, draait er elke 24 uur een rode markering rond de rand van de wijzerplaat om dezelfde functie te vervullen. Dit zorgt voor een effectieve scheiding van de informatie op de wijzerplaat en vermindert de rommel.

Montblanc heeft de Home Time tot op een half uur nauwkeurig kunnen weergeven door de rode markering zichtbaar te maken door uitsparingen op de rand van de wijzerplaat. De diafragmaopeningen voor de uren zijn groter dan die van een half uur, wat het aflezen van het GMT-scherm gemakkelijker maakt. De enige andere karmozijnrode tekens op de wijzerplaat zijn de „GMT” -tekst om zes uur, die nog een andere methode biedt om de informatie op de wijzerplaat van elkaar te scheiden.

De rest van de wijzerplaat van het horloge is even zorgvuldig ontworpen als de GMT-complicatie. De buitenste ring waarin het GMT-scherm is geplaatst biedt contrast met de sunray-afwerking op het centrale gedeelte. Dit wordt aangevuld met vetgedrukte applicatie-indexen die passen bij de wijzers van de kathedraal en omlijst door de vaste lunette met een mat aluminium inzetstuk in een kleur die identiek is aan de wijzerplaat.

De kenmerken van de 1858 GMT benadrukken zijn gevoeligheid als luxe gereedschapshorloge. De oppervlakken van de behuizing zijn grotendeels geborsteld afgewerkt, maar specifieke delen, zoals de schouders van de nokken, zijn in plaats daarvan gepolijst om visueel anders met licht te spelen. De gekartelde lunette geeft het horloge een vleugje robuustheid, wat wordt gecompenseerd door het gepolijste bovenoppervlak. De behuizing van 42 mm is waterbestendig tot 100 meter, wat het horloge bestand maakt tegen meer dan een spatje water.

De 1858 GMT is verkrijgbaar met een blauwe of zwarte wijzerplaat voorzien van een lunette in de corresponderende kleur. Voor elke kleurstelling is er de optie van een stalen armband of een bijpassende rubberen band, voor in totaal vier referenties.

De 1858 GMT is verkrijgbaar met een blauwe of zwarte wijzerplaat voorzien van een lunette in de corresponderende kleur. Voor elke kleurstelling is er de optie van een stalen armband of een bijpassende rubberen band, voor in totaal vier referenties. Montblanc blijft innoveren en onderzoeken om horloges te creëren die niet alleen een erfenis van de horlogefabriek in stand houden, maar ook moderne functionaliteit bieden voor hedendaagse horlogedragers. De 1858 GMT is een voorbeeld van hoe Montblanc erin slaagt om een klassiek ontwerp te combineren met moderne functies en een geavanceerde afwerking.

De GMT-complicatie is een van de meest praktische functies die een reiziger kan hebben. Het stelt de drager in staat om de tijd in twee verschillende tijdzones tegelijk te volgen, wat vooral handig is voor mensen die vaak internationaal reizen. In plaats van de gebruikelijke GMT-wijzer, heeft Montblanc gekozen voor een innovatief ontwerp waarbij een rode markering in plaats daarvan rond de rand van de wijzerplaat draait. Dit minimaliseert de rommel op de wijzerplaat en maakt de informatie gemakkelijker af te lezen.

Maar het ontwerp van de 1858 GMT gaat verder dan alleen de GMT-complicatie. De wijzerplaat is ontworpen om duidelijkheid en harmonie te bieden. Het centrale gedeelte heeft een sunray-afwerking en wordt omlijst door vetgedrukte applicatie-indexen en een vaste lunette. Het aluminium inzetstuk in de lunette is in dezelfde kleur als de wijzerplaat, waardoor het horloge een evenwichtig uiterlijk krijgt.

De behuizing van de 1858 GMT is zorgvuldig afgewerkt om het horloge een gevoel van luxe en functionaliteit te geven. De oppervlakken van de behuizing zijn voornamelijk geborsteld afgewerkt, met gepolijste delen om het licht op verschillende manieren te reflecteren. De gekartelde lunette voegt robuustheid toe aan het horloge, terwijl het gepolijste bovenoppervlak de esthetiek verfijnt. Met een waterbestendigheid van 100 meter is de 1858 GMT niet alleen een mooi horloge, maar ook een praktische metgezel voor de avontuurlijke reiziger.

De 1858 GMT is verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen en kan worden geleverd met een stalen armband of een bijpassende rubberen band. Montblanc heeft duidelijk nagedacht over elk aspect van dit horloge, van het ontwerp tot de afwerking en de functionaliteit. Het is een elegante en praktische keuze voor iedereen die de wereld rondreist.

1858-collectie Montblanc

  • Montblanc 1858 GMT - Deze reisvriendelijke horloge heeft een GMT-complicatie en is verkrijgbaar met een blauwe of zwarte wijzerplaat met bijpassende lunette. Het horloge heeft een stalen armband of een rubberen band en is waterbestendig tot 100 meter. De prijs varieert van ongeveer € 4.700,- tot € 5.100,-.

  • Montblanc Star Legacy - Dit klassieke horloge heeft een elegante ronde kast en is verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal en roségoud. Het horloge heeft een leren band en een slanke wijzerplaat met Arabische cijfers en indexmarkeringen. De prijs varieert van ongeveer € 2.400,- tot € 8.200,-.

  • Montblanc Summit 2 - Dit slimme horloge combineert moderne technologie met de verfijnde stijl van Montblanc. Het horloge heeft een touchscreen-display en is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten. Het heeft ook een verscheidenheid aan functies, zoals fitness-tracking en mobiele betalingen. De prijs is ongeveer € 1.200,-.

  • Montblanc TimeWalker - Deze collectie van sportieve horloges is geïnspireerd op de geschiedenis van het merk als fabrikant van chronografen. De horloges hebben een robuuste kast en zijn verkrijgbaar met verschillende complicaties, waaronder een GMT-functie en een flyback-chronograaf. De prijs varieert van ongeveer € 2.800,- tot € 10.000,-.

  • Montblanc Meisterstück - Dit is een iconische collectie van schrijfwaren van Montblanc, waaronder vulpennen, balpennen en potloden. Elk stuk is vervaardigd met de hoogste kwaliteit materialen en heeft een klassieke, tijdloze uitstraling. De prijs varieert van ongeveer € 350,- tot € 2.000,-.

  • Montblanc StarWalker - Deze collectie van schrijfwaren heeft een eigentijds ontwerp en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder vulpennen en balpennen. Elk stuk heeft een zwevend Montblanc-embleem en een futuristisch uiterlijk. De prijs varieert van ongeveer € 350,- tot € 1.000,-.

  • Montblanc Bohème - Deze collectie van dameshorloges heeft een verfijnde uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder staal en roségoud. De horloges hebben vaak diamanten of andere edelstenen als accenten. De prijs varieert van ongeveer € 2.000,- tot € 10.000


Naast de 1858-collectie heeft Montblanc ook een uitgebreide selectie van andere horlogelijnen, zoals de Star Legacy, Heritage, Summit en TimeWalker.

De Star Legacy-collectie is geïnspireerd op het erfgoed van het merk en belichaamt de klassieke elegantie van de horlogemakerij. Deze lijn omvat modellen zoals de Star Legacy Automatic Date en de Star Legacy Chronograph Day & Date, die beide beschikbaar zijn in verschillende materialen, zoals staal en roségoud, en prijzen variërend van € 2.500 tot € 6.500.

De Heritage-collectie omvat horloges die geïnspireerd zijn op historische Montblanc-ontwerpen. Dit omvat de Heritage Monopusher Chronograph, die is gebaseerd op een klassiek Minerva-model uit de jaren 1930, en de Heritage Automatic, die zijn inspiratie haalt uit een Montblanc-horloge uit de jaren 1940. De prijzen voor de Heritage-collectie variëren van € 2.000 tot € 7.500.

De Summit-collectie is een lijn van smartwatches die draaien op het Wear OS van Google. Deze horloges combineren het klassieke uiterlijk van een horloge met de functionaliteit van een smartwatch en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en materialen, zoals staal en titanium. Prijzen voor de Summit-collectie variëren van € 1.000 tot € 1.500.

De TimeWalker-collectie is geïnspireerd op de race- en motorsport en omvat modellen zoals de TimeWalker Chronograph Automatic en de TimeWalker Manufacture Chronograph. Deze horloges zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal en keramiek, en variëren in prijs van € 2.000 tot € 6.500.

Montblanc biedt ook een selectie van limited edition horloges, zoals de Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph Limited Edition en de TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 150. Deze horloges worden geproduceerd in beperkte aantallen en hebben een prijs die varieert van € 5.000 tot € 20.000.

Montblanc biedt dus een uitgebreide selectie van horloges die variëren in stijl, functionaliteit en prijs. Of je nu op zoek bent naar een klassiek horloge, een smartwatch of een high-end limited edition horloge, er is voor elk wat wils bij Montblanc.

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...