Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Mobiado brengt hulde aan Nederlandse kunstenaars Piet Mondriaan met nieuwe mobiele telefoon in beperkte oplage

Mobiado brengt hulde aan Nederlandse kunstenaars Piet Mondriaan met nieuwe mobiele telefoon in beperkte oplage

Niet iedereen geeft de voorkeur aan het touchscreen, dat een verplicht kenmerk is geworden van elke moderne smartphone. Sommige mensen zijn nog steeds nostalgisch over de oude staafvormige apparaten met echte knoppen die je echt kunt voelen, en dit zijn de mensen waar de Canadese fabrikant van luxe mobiele telefoons Mobiado zich op richt.

Op 7 maart 2014 heeft het bedrijf het eerste apparaat in zijn nieuwe Dream Color-serie onthuld: The Professional 3 DC - Piet Mondriaan.

De releasedatum werd speciaal gekozen om samen te vallen met de verjaardag van de beroemde schilder.

Mondriaan wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de Nederlandse moderne beweging en staat bekend om de puurheid en eenvoud van zijn artistieke stijl.

Wat Mobiado's nieuwe creatie betreft, het is een soort hommage aan de beroemde 'Composition A' van de kunstenaar. Met de hand beschilderd en gemaakt van stevig maar licht aluminium van vliegtuigkwaliteit, bezet met grote saffierkristallen platen, het is zonder twijfel een luxueus stuk dat zowel kunstliefhebbers als degenen die het oude ontwerp en de functionaliteit van de mobiele telefoon missen, zullen waarderen.