Louis Vuitton viert 20 jaar horlogemaken en brengt zijn nieuwe Tambour Twenty uit

In slechts twee decennia heeft Louis Vuitton zijn solide toewijding aan het maken van horloges bewezen. In 2002 onthulde het Maison een horloge als geen ander: de Tambour. Gedurfd en innovatief, het was in één oogopslag herkenbaar met zijn ongekende vorm, zijn ronde behuizing gebeeldhouwd uit een blok metaal en zijn kenmerkende toegepaste hoorns. Voor de allereerste keer is de bekroonde Hollywood-acteur Bradley Cooper benoemd tot merkambassadeur die exclusief is gewijd aan horloges.

De Tambour is in de loop der jaren een symbool geworden van de horlogecollectie van Louis Vuitton en heeft in de loop van de tijd verschillende uitdrukkingen gezien, terwijl ze trouw blijven aan het DNA van het Maison: een toewijding aan de kunst van het reizen en gedurfde creativiteit die technologische innovatie combineert met uitzonderlijk vakmanschap.

Met de Tambour Spin Time in 2009 vond het zelfs opnieuw uit hoe tijd wordt weergegeven, met roterende kubussen in plaats van wijzers en indexen. In 2011 voegden La Fabrique du Temps in Genève en zijn meester-horlogemakers, Michel Navas en Enrico Barbasini, zich bij het avontuur van Louis Vuitton om een ​​aantal werkelijk uitzonderlijke uurwerken te creëren.

De Tambour Evolution, gelanceerd in 2014, droeg sterke, mannelijke lijnen met zijn kast met een diameter van 45 mm, terwijl de Tambour Slim 2016, in een Tourbillon-versie, strak en discreet om de pols leek. Met het Tambour Moon-model dat in 2017 werd gelanceerd, behield de Tambour zijn kenmerkende ronde kast terwijl de curve van de kastband omkeerde.

Toen, in 2020, verlegde de Tambour Curve letterlijk de grenzen van tijdwaarneming, met zijn titanium en Carbostratum®-behuizing; zijn verrassend langwerpige convexe curve en zijn fenomenale vliegende tourbillon-kaliber, gestempeld met het prestigieuze Genève-zegel (Poinçon de Genève) - een perfecte match tussen zeer gecompliceerde bewegingen en gedurfde creativiteit. In 2021 ontving de Tambour Carpe Diem de Audacity Prize tijdens de Grand Prix d'Horlogerie de Genève, terwijl de Tambour Street de Diver's Watch Prize won.

De horlogemakerij van Louis Vuitton is ook nauw verbonden met het aangesloten horloge. Met deze technologie is de toekomst nu. In 2022 heeft het Maison al de 3e generatie van zijn Tambour Horizon Light Up-model onthuld. Dit verbonden horloge is gewoonweg revolutionair. Het is niet alleen licht, reisvriendelijk en speels, maar het is ook volledig aanpasbaar, waardoor het trouw blijft aan het DNA van het Maison. In slechts twee decennia heeft Louis Vuitton zijn legitimiteit bewezen in de horlogewereld.

Door de jaren heen is de tijdloze en iconische stilistische signatuur van de Tambour gecombineerd met allerlei soorten horloges, van de meer klassieke types tot de meest complexe uurwerken. Afhankelijk van de wensen van de drager, was het mannelijk, vrouwelijk, GMT, duikvriendelijk en heeft het zichzelf zelfs uitgerust met een vliegende tourbillon en een minutenrepeater, wat getuigt van de hoogwaardige horloge-expertise van de ambachtslieden van Louis Vuitton.

Om het horloge te vieren dat dit allemaal mogelijk heeft gemaakt – de iconische Tambour – heeft La Fabrique du Temps Louis Vuitton een exclusief jubileummodel gecreëerd: de Tambour Twenty. De gelimiteerde oplage van 200 stuks is een eerbetoon aan de originele Tambour door de iconische codes opnieuw te gebruiken die het tot een icoon van horlogeontwerp maakten. “Horlogeliefhebbers zullen alle kenmerken herkennen die het ontwerp van de Tambour zo uniek maakten. Hoewel deze limited edition een echt concentraat is van alles waardoor dit horloge opviel, heeft het ook gloednieuwe functies die het zullen onderscheiden voor verzamelaars”, zegt Jean Arnault, Marketing and Development Director voor Louis Vuitton-horloges.

"Voor mij, naast het vieren van ons jubileum, effent dit horloge ook de weg voor vele toekomstige decennia van fijne uurwerken, waarbij we trouw blijven aan de waarden van creativiteit, vakmanschap en uitmuntendheid van Louis Vuitton." De Tambour Twenty heeft dezelfde unieke en direct herkenbare kast, een knipoog naar de tambour-component van het horloge, die in het Engels bekend staat als de "drum".

Het uurwerk valt op door zijn diepe, uitlopende vorm, wat het een robuust en betrouwbaar gevoel geeft. Op de iconische kast met een diameter van 41,5 mm staan ​​de twaalf letters die de naam "Louis Vuitton" vormen over de cijfers en indexen, net als op de 2002-versie. Deze collectorseditie heeft ook een bruine zongeborstelde wijzerplaat, waarlangs de lange gele wijzer van de chronograaf glijdt - een knipoog naar de draad die historisch werd gebruikt in leerwerk. Ook de twee elegante sub-wijzerplaten maken een comeback.

De Tambour Twenty, die tot 100 meter waterdicht is, houdt de tijd bij met een LV277 hoogfrequent uurwerk gebaseerd op de iconische Zenith El Primero, de eerste automatische chronograaf ooit. Dit uurwerk met 22-karaats gouden rotor en 50 uur gangreserve is tot op de tiende van een seconde nauwkeurig. Een echt collectorsitem geproduceerd in slechts 200 modellen - zoals gespecificeerd door de gegraveerde achterkant van de kast - de Tambour Twenty is ook verkrijgbaar met een ander iconisch Louis Vuitton-nietje: een miniatuur koffer in Monogram canvas.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...