Louis Vuitton's nieuwe Spin Time Air Quantum horloge gloeit in het donker

Van de kleurrijke Tambour Horizon Light Up smartwatches tot de Escale Spin Time met zijn oude meteorietwijzerplaat, de horologieoutput van Louis Vuitton wordt erkend om zijn out-of-the-box creaties. Het is dus geen verrassing dat de nieuwste release zowel innovatief als opvallend is.

Het 42,5 mm horloge wordt de Tambour Spin Time Air Quantum genoemd en heeft een zwarte titanium kast die contrasteert met de markeerstift groene accenten op de wijzerplaat. In het midden zie je een weergave van het iconische monogram van LV gevuld met Super-LumiNova en omgeven door 12 roterende springurenkubussen die draaien om het uur aan te geven. De zwart-groene kubussen kunnen worden verlicht door op de knop op de kroon te drukken - een dozijn LED-lampjes verlichten het display en de letters die Louis Vuitton spellen. In plaats van de gefreesde aluminium kubussen in oudere Spin Time-referenties, worden de nieuwe gesmolten silicakubussen lasergesneden en gegraveerd om hun leesbaarheid en gloed te verbeteren.

De verlichtingstijden duren drie seconden en een indicator in de kroon helpt u het gebruik bij te houden. Twee batterijen voeden de elektronische functies van het horloge, terwijl het uurwerk wordt aangedreven door het LV 68-kaliber. Ontwikkeld door La Fabrique du Temps Louis Vuitton, de gerespecteerde productie uit Genève, levert het zelfopwindende uurwerk een gangreserve van 35 uur. Het zorgt voor een basiswaterbestendigheid van 50 meter, niet dat je tijdens het dragen diep wilt duiken.

Deze nieuwe release volgt het Maison's debuut uit 2009 van zijn originele Tambour Spin Time-horloge. De beweging werd opmerkelijk vanwege het driedimensionale wijzerplaatontwerp dat zwevende kubussen presenteert die daadwerkelijk via individuele rondsels met het uurwerk zijn verbonden. Maar hoe helpen ze je de tijd te vertellen? Elke 60 minuten draaien twee blokjes direct. Dit betekent het einde van een uur met een kubus die zijn kant onthult met de zwarte achtergrond.

Naarmate het volgende uur nadert, wordt de verborgen kant van een andere kubus onthuld. 12 Maltese kruisvormige tandwielen, ingesteld op de juiste hoek van de beweging, activeren deze rotaties. In een verklaring zegt Louis Vuitton dat het verleidelijke ontwerp van de Air Quantum is geïnspireerd op de bioluminescentie van diepzeewezens. Hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt, de Spin Time-referenties hebben in de loop der jaren vele vormen aangenomen, meestal met diamanten bezaaid, voor zowel mannen als vrouwen.

Na 12 jaar verfijning van onze gepatenteerde Spin Time, besloten we ons te wagen aan ongekende technische uitdagingen, zegt Jean Arnault, directeur marketing en ontwikkeling bij Louis Vuitton Watches. De Tambour Spin Time Air Quantum is niet alleen een formidabele horologische prestatie, het is een uniek en ontwrichtend gecompliceerd hybride horloge dat het beste van de mechanische en elektronische werelden combineert ten dienste van zowel leesbaarheid als ontwerp.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...