Louis Vuitton s nieuwe Spin Time Air Quantum horloge gloeit in het donker

Louis Vuitton staat al lang bekend om zijn luxe mode-artikelen, maar het merk heeft ook een indrukwekkende reputatie opgebouwd op het gebied van hoogwaardige horlogerie. Hun laatste creatie, het Tambour Spin Time Air Quantum horloge, is een uniek staaltje van innovatie en design waarbij horloge vakmanschap naar een hoger niveau wordt getild.

De nieuwste release van Louis Vuitton is opvallend, met een 42,5 mm zwarte titanium kast die in spannend contrast staat met de fluorescerend groene accenten die zichtbaar zijn op de wijzerplaat. Een kenmerkend detail van het horloge is het iconische LV-monogram dat centraal staat op de wijzerplaat en gevuld is met Super-LumiNova, een materiaal dat ervoor zorgt dat het horloge in het donker gloeit. Dit monogram wordt omringd door twaalf roterende kubussen die per uur draaien om de tijd weer te geven.

Op het eerste gezicht lijkt deze manier van tijd aangeven misschien ongebruikelijk, maar het is juist dit innovatieve ontwerp dat het horloge zo bijzonder maakt. Door op een knop op de kroon te drukken, komen de kubussen tot leven met de hulp van LED-lampjes. Deze verlichten niet alleen het display, maar ook de letters die samen de naam Louis Vuitton vormen. In de voorgaande versies van het Spin Time-horloge werden aluminium kubussen gebruikt, maar voor de Air Quantum-versie heeft Louis Vuitton gekozen voor gesmolten silicakubussen die lasergesneden en gegraveerd zijn om hun zichtbaarheid en lichteffect te verbeteren.

De LED-verlichting duurt telkens drie seconden, en een speciale indicator op de kroon laat de drager weten hoeveel energie er nog over is voor deze functie. Opvallend is dat het horloge twee aparte batterijen heeft: één voor de elektronische functies zoals de LED-verlichting, en één voor het automatische LV 68-kaliber uurwerk dat is ontwikkeld door La Fabrique du Temps Louis Vuitton, een gerenommeerde productie uit Genève. Dit uurwerk biedt een gangreserve van 35 uur en zorgt voor een waterbestendigheid tot 50 meter diep, hoewel het niet aanbevolen is om met dit luxueuze horloge diepzeeduiken te gaan.

Het concept van de Spin Time beweging werd voor het eerst geïntroduceerd in 2009 en viel al snel op door het unieke driedimensionale ontwerp dat gebruikmaakte van zwevende kubussen die rechtstreeks via individuele rondsels verbonden zijn met het uurwerk. Deze kubussen draaien elke zestig minuten, waarbij één kubus zijn zijde met een zwarte achtergrond laat zien om het einde van het uur aan te duiden. Terwijl het volgende uur nadert, wordt een andere kubus onthuld. Deze ingenieuze rotatiemechanismen worden aangestuurd door twaalf Maltezer kruistandwielen die precies in de juiste hoek van de beweging zijn gepositioneerd.

Volgens Louis Vuitton is het charmante design van de Air Quantum geïnspireerd op bioluminescente wezens uit de diepzee, wat een verwijzing is naar de mysterieuze en betoverende onderwaterwereld. Dit thema past perfect bij het lumineuze karakter van het horloge. Hoewel dit idee misschien ongewoon klinkt, hebben de Spin Time-horloges altijd al een verscheidenheid aan vormen en thema'sgehad, vaak versierd met diamanten, voor zowel mannen als vrouwen.

Jean Arnault, directeur marketing en ontwikkeling van Louis Vuitton Watches, heeft uitgesproken dat na twaalf jaar van het perfectioneren van de gepatenteerde Spin Time-technologie, het bedrijf besloot om nieuwe technische uitdagingen aan te gaan. Het resultaat is de Tambour Spin Time Air Quantum: een horloge dat niet alleen wordt gezien als een horlogische prestatie van formaat, maar ook als een vernieuwend en gecompliceerd hybride uurwerk dat het beste van mechanische en elektronische technologieën combineert ter bevordering van zowel leesbaarheid als design. Dit horloge vertegenwoordigt dus niet alleen de tijd, maar ook de voortdurende zoektocht van Louis Vuitton naar vernieuwing en exclusiviteit in de wereld van de haute horlogerie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...