Louis Vuitton brengt 2 nieuwe skate geïnspireerde schoenen op de markt

Louis Vuitton heeft twee nieuwe skate-geïnspireerde schoenontwerpen onthuld: de "High 8" high-tops en de "LVSK8" low-tops. De high-tops zijn gemaakt van premium leer en rubberen zolen, met een vorm die doet denken aan de Nike Dunk High, met contourlijnen, gestapelde overlays en geperforeerde vulling op de kragen. De schuimtong heeft een gegolfd patroon en LV-motieven zijn te vinden op de laterale delen, hielteller en hiellogo's van de tussenzool.

De low-tops lijken op retro skateschoenen en zijn voorzien van brede ronde veters die over een dikke gewatteerde tong lopen, met "LV 1854" op het lipje. Een met diamanten bekleed spatbord siert de voorvoet, terwijl premium leren en suède overlays over het silhouet lopen. Het leren LV-bloemlogo is afgedrukt op de zijbladen en LV-motieven zijn te vinden op de rubberen tussenzolen.

Beide ontwerpen zijn verkrijgbaar in een reeks schone tweekleurige en driekleurige kleurstellingen. De LVSK8 low-tops lijken op de controversiële Osiris D3, een van de meest populaire skateschoenen uit de jaren 90. Deze nieuwe schoenontwerpen zijn een voortzetting van de ontwerptaal van de LV Trainer, een andere skate-geïnspireerde sneaker van het luxe modehuis.

Deze nieuwe skate-geïnspireerde schoenontwerpen van Louis Vuitton zijn een stap in een nieuwe richting voor het modehuis, dat bekend staat om zijn high-end tassen en accessoires. Skatecultuur en mode zijn al lang met elkaar verweven, en steeds meer modehuizen wenden zich tot de skatescene voor inspiratie. Louis Vuitton's beslissing om zich te wenden tot skateschoenen is daarom niet verrassend, maar het is wel een interessante ontwikkeling voor een merk dat zich voornamelijk richt op high-fashion.

Het ontwerp van de "High 8" high-tops doet inderdaad denken aan de Nike Dunk High, een iconische skateschoen die al decennia populair is onder skaters. Maar Louis Vuitton heeft ook enkele elementen van andere populaire sneakers opgenomen, zoals de gestapelde overlays en geperforeerde vulling op de kragen die lijken op die op de Jordan 6.

De "LVSK8" low-tops hebben een meer retro-geïnspireerde look, met brede ronde veters en een dikke gewatteerde tong die doet denken aan skateschoenen uit de jaren 90. Het spatbord met diamanten en de leren LV-bloemlogo's voegen een luxe twist toe aan het ontwerp, terwijl de LV-motieven op de rubberen tussenzolen de ontwerptaal van de LV Trainer voortzetten.

Deze nieuwe schoenontwerpen van Louis Vuitton zullen zeker de aandacht trekken van skaters en sneakerheads over de hele wereld, maar het is nog maar de vraag of deze high-end sneakers de concurrentie aankunnen met gevestigde skatemerken zoals Vans en DC Shoes. Voor Louis Vuitton is deze stap echter een interessante nieuwe richting om zijn merk te blijven vernieuwen en aantrekkelijk te blijven voor een breed publiek.

De "High 8" high-tops van Louis Vuitton zijn verkrijgbaar in een reeks schone tweekleurige en driekleurige kleurstellingen. De high-tops zijn gemaakt van premium leer en hebben rubberen zolen. Ze hebben contourlijnen, gestapelde overlays en geperforeerde vulling op de kragen die vergelijkbaar zijn met die op de Jordan 6. De schuimtong heeft een gegolfd patroon en LV-motieven zijn te vinden op de laterale delen, hielteller en hiellogo's van de tussenzool.

De "LVSK8" low-tops zijn ook verkrijgbaar in een reeks kleurstellingen, waaronder schone tweekleurige en driekleurige combinaties. Deze sneakers zijn gemaakt van mesh, premium leer en suède overlays. Ze hebben brede ronde veters die over een dikke gewatteerde tong lopen met "LV 1854" op het lipje, terwijl extra "LV54" afbeeldingen te vinden zijn op de hiel, als verwijzing naar het jaar waarin het luxe Maison werd opgericht. Het spatbord aan de voorvoet is bekleed met diamanten en er is een leren LV-bloemlogo afgedrukt op de zijbladen. LV-motieven zijn te vinden op de rubberen tussenzolen, waardoor de ontwerptaal van de LV Trainer wordt voortgezet.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...