Loro Piana is verfijning - luxe en mode in één merk

Loro Piana, opgericht in 1924 in Quarona, Italië, is een gerenommeerd mode- en textielbedrijf dat bekend staat om zijn verfijnde en luxueuze producten. Met een rijke geschiedenis van zes generaties, is het bedrijf toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit. Loro Piana staat synoniem voor elegantie, comfort en tijdloos design en heeft een breed scala aan producten, van hoogwaardige stoffen tot exclusieve mode-items en accessoires.

Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie staan centraal in de filosofie van Loro Piana. Het bedrijf streeft ernaar om alleen de beste natuurlijke vezels te gebruiken, zoals kasjmier, babykasjmier, vicuña, merinowol, linnen en zijde, die zorgvuldig worden geselecteerd en verwerkt om textiel van topkwaliteit te produceren. Door de jaren heen heeft Loro Piana geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en onderzoek om nieuwe stoffen en behandelingen te ontwikkelen die hun producten nog comfortabeler, duurzamer en luxueuzer maken.

Het assortiment van Loro Piana omvat een breed scala aan mode-items en accessoires voor zowel dames als heren. Van stijlvolle jassen, truien en jurken tot verfijnde sjaals, hoeden en tassen, elk product wordt gekenmerkt door een onberispelijk ontwerp, uitzonderlijk comfort en duurzaamheid. Loro Piana biedt ook een uitgebreide selectie van luxueuze interieurproducten, waaronder beddengoed, plaids, kussens en tapijten, die perfect zijn om een warme en verfijnde sfeer in huis te creëren.

Bij Loro Piana draait alles om de winkelervaring. Het bedrijf beschikt over meer dan 150 boetieks wereldwijd, gevestigd in de meest prestigieuze winkelstraten en luxe winkelcentra. Deze boetieks zijn ontworpen om klanten een intieme en ontspannen omgeving te bieden waarin ze de kwaliteit en het vakmanschap van Loro Piana-producten kunnen ontdekken en waarderen. Bovendien zet het bedrijf zich in om klanten een persoonlijke en attente service te bieden, met deskundig personeel dat altijd klaar staat om te helpen bij het vinden van het perfecte item of het geven van stijladvies.

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen zijn belangrijke waarden voor Loro Piana. Het bedrijf werkt nauw samen met lokale gemeenschappen en leveranciers om de beste vezels te verkrijgen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren en de levensstandaard van de mensen die betrokken zijn bij de productie te verbeteren. Loro Piana is ook betrokken bij verschillende initiatieven en projecten om het behoud van bedreigde diersoorten te ondersteunen en het welzijn van dieren te bevorderen, zoals het behoud van vicuña-populaties in de Andes en het ondersteunen van kasjmierproductie in Mongolië.

Loro Piana zet zich in voor het ondersteunen van culturele en artistieke initiatieven, evenals het bevorderen van sportieve activiteiten. Het bedrijf sponsort en organiseert diverse zeilevenementen, waaronder de Loro Piana Superyacht Regatta, die de passie van het bedrijf voor de zee en zeilen weerspiegelt. Daarnaast is Loro Piana een trotse sponsor van het Teatro alla Scala in Milaan en verschillende andere culturele instellingen.

In 2013 werd Loro Piana overgenomen door de Franse luxegroep LVMH, waardoor het bedrijf zijn wereldwijde aanwezigheid en groei kon versterken. Ondanks deze overname blijft Loro Piana trouw aan zijn Italiaanse erfgoed en toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Het bedrijf blijft innoveren en nieuwe producten en stoffen ontwikkelen om aan de veranderende behoeften en verwachtingen van hun veeleisende klanten te voldoen.

Loro Piana is een symbool van Italiaanse verfijning en luxe in de textiel- en modewereld. Met een ongeëvenaard vakmanschap, zorgvuldige aandacht voor detail en een passie voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen, blijft het bedrijf indruk maken op klanten wereldwijd met zijn prachtige collecties van kleding, accessoires en interieurproducten. De toewijding van Loro Piana aan het creëren van producten die de ultieme combinatie van stijl, comfort en kwaliteit bieden, maakt het merk echt uniek en tijdloos.

De collectie van Loro Piana omvat een breed scala aan luxueuze kleding, accessoires en interieurproducten, gemaakt met de beste materialen en een ongeëvenaard vakmanschap. Hier is een opsomming van hun collectie: 

Loro Piana is een luxe Italiaans merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige materialen en vakmanschap. De collectie van Loro Piana omvat een breed scala aan luxueuze kleding, accessoires en interieurproducten. Hoewel het onmogelijk is om elk product en model in detail te beschrijven, biedt dit overzicht een inzicht in de verschillende categorieën en kenmerken van de Loro Piana-collectie:

Kleding

  • Bovenkleding: Loro Piana biedt stijlvolle jassen, mantels en blazers gemaakt van kasjmier, wol, zijde en technische stoffen. De kleuren variëren van klassieke neutrale tinten tot levendige en gedurfde kleuren. Enkele iconische modellen zijn de Storm System jassen en de Traveller jassen.
  • Knitwear: De breigoedcollectie bestaat uit truien, vesten en polo s, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals kasjmier, zijde en katoen. Kleuren variëren van zachte pastels tot rijke, diepe tinten.
  • Shirts en blouses: Loro Piana biedt een selectie van elegante shirts en blouses, gemaakt van fijne Italiaanse stoffen zoals linnen, katoen en zijde. Deze items zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren.
  • Broeken en rokken: De collectie bevat formele en casual broeken, shorts en rokken in diverse stoffen, waaronder linnen, wol en katoen. Kleuren variëren van klassiek zwart en marineblauw tot levendige tinten en patronen.


Schoenen

Loro Piana biedt een assortiment van verfijnde schoenen voor zowel mannen als vrouwen. De collectie omvat onder andere sneakers, loafers, laarzen en sandalen. De schoenen worden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer, suède en kasjmier. De kleuren variëren van klassieke neutrale tinten tot meer gedurfde en opvallende kleuren.

Accessoires

  • Sjaals en stola s: Loro Piana staat bekend om zijn luxueuze sjaals en stola s, gemaakt van de fijnste kasjmier, zijde en wol. Beschikbaar in verschillende kleuren en patronen, van subtiele tot gedurfde ontwerpen.
  • Hoeden en handschoenen: De collectie omvat hoeden en handschoenen gemaakt van kasjmier, leer en andere hoogwaardige materialen. De items zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren om bij elk ensemble te passen.
  • Tassen en bagage: Loro Piana biedt een selectie van handtassen, reistassen en bagage, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer en stof. De kleuren variëren van klassiek bruin en zwart tot gedurfde en levendige tinten.


Interieurproducten

  • Meubelstoffen: De collectie omvat luxueuze stoffen voor meubels, gemaakt van kasjmier, zijde, linnen en andere fijne materialen. Deze stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen om aan uw interieurstijl te voldoen.
  • Kussens en plaids: Loro Piana biedt een assortiment aan kussens en plaids gemaakt van kasjmier, wol en andere hoogwaardige materialen. Deze items zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, passend bij elke interieurstijl.
  • Tapijten: De collectie van Loro Piana bevat ook prachtige tapijten, gemaakt van de fijnste materialen zoals kasjmier, zijde en wol. Deze tapijten zijn beschikbaar in verschillende maten, kleuren en patronen, variërend van subtiele, neutrale tinten tot opvallende en gedurfde ontwerpen.
  • Beddengoed: Loro Piana'sbeddengoedcollectie omvat luxueuze dekbedovertrekken, lakens, kussenslopen en dekens, gemaakt van de hoogste kwaliteit kasjmier, katoen en linnen. De beddengoedproducten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en maten om bij uw slaapkamerdecor te passen.
  • Badtextiel: Het merk biedt ook een assortiment aan hoogwaardige badhanddoeken, gastendoekjes en badmatten, gemaakt van zachte en absorberende materialen zoals katoen en linnen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen om aan uw badkamerinrichting te voldoen.


Baby- en kindercollectie

Loro Piana biedt ook een speciale collectie voor baby'sen kinderen, met luxueuze kleding, accessoires en interieurproducten. Enkele items in deze collectie zijn kasjmier babydekens, kinderkleding gemaakt van zachte, hoogwaardige materialen en accessoires zoals mutsen en slofjes.

Grondstoffen

Loro Piana staat bekend om het gebruik van de beste grondstoffen voor hun producten. Enkele van de meest gewaardeerde materialen zijn:

  • Kasjmier: Loro Piana staat bekend om zijn superieure kwaliteit kasjmier, afkomstig uit Mongolië en China. Ze gebruiken zowel pure kasjmier als kasjmier gemengd met andere fijne materialen.
  • Vicuña: De uiterst zeldzame en waardevolle vicuña-wol is afkomstig van de vicuña, een Zuid-Amerikaans dier. Loro Piana is een van de weinige merken die deze exclusieve wol gebruikt in hun collecties.
  • Baby kasjmier: Baby kasjmier is een zeer zeldzame en kostbare vezel, afkomstig van de onderste laag van het kasjmiergeitenvacht. Het is lichter en zachter dan gewone kasjmier.
  • Zijde: Loro Piana gebruikt de fijnste zijde voor hun producten, vaak gecombineerd met kasjmier of andere luxe materialen.
  • Linnen: Loro Piana maakt gebruik van hoogwaardig linnen, afkomstig van de beste vlasplanten in Europa, voor hun zomercollecties en interieurproducten.

 

Speciale samenwerkingen en limited editions

Loro Piana werkt soms samen met andere luxe merken of ontwerpers om unieke, limited edition producten te creëren. Deze samenwerkingen kunnen leiden tot speciale kledingstukken, accessoires of interieurproducten die de expertise en het vakmanschap van beide partijen combineren.

Maatwerk en personalisatie

Om tegemoet te komen aan de wensen van hun meest veeleisende klanten, biedt Loro Piana maatwerk- en personalisatiediensten voor geselecteerde producten. Klanten kunnen hun kledingstukken, accessoires of interieurproducten aanpassen met monogrammen, initialen, of andere persoonlijke details. Ook biedt Loro Piana mogelijkheden voor maatwerk in hun kledingcollecties, zodat klanten een perfect passend kledingstuk kunnen verkrijgen.

Duurzaamheid en ethische verantwoordelijkheid

Loro Piana is toegewijd aan het produceren van luxeproducten met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Ze werken nauw samen met hun leveranciers om ervoor te zorgen dat grondstoffen op een verantwoorde en duurzame manier worden verkregen. Bovendien zet Loro Piana zich in voor het implementeren van milieuvriendelijke en duurzame productieprocessen in hun fabrieken. Ze investeren in technologieën en innovaties die het energieverbruik verminderen, afval minimaliseren en de impact op het milieu beperken.

Daarnaast is Loro Piana betrokken bij verschillende initiatieven en projecten die gericht zijn op dierenwelzijn en natuurbehoud. Een voorbeeld hiervan is het behoud van de vicuña in Zuid-Amerika. Het merk heeft een actieve rol gespeeld bij de bescherming van deze zeldzame diersoort en hun leefgebied door samen te werken met lokale gemeenschappen en organisaties. Loro Piana neemt deel aan het herbevolkingsprogramma voor vicuña'sen ondersteunt duurzame shearingpraktijken die de dieren niet schaden.

Ook op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid is Loro Piana betrokken bij verschillende initiatieven die gericht zijn op het ondersteunen van gemeenschappen en het bevorderen van onderwijs en cultuur. Ze werken samen met scholen, universiteiten en culturele instellingen om jonge talenten te ondersteunen en de kennis van vakmanschap en technieken in de textiel- en mode-industrie te bevorderen.

Loro Piana'stoewijding aan duurzaamheid en ethische praktijken wordt weerspiegeld in hun keuze van materialen en de manier waarop ze hun producten ontwerpen en produceren. Ze streven ernaar om tijdloze, hoogwaardige producten te creëren die vele seizoenen meegaan en de impact op het milieu minimaliseren.

Samenvattend is Loro Piana een luxe merk dat zich richt op het leveren van producten van topkwaliteit met een sterk engagement voor duurzaamheid, dierenwelzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze bieden een breed scala aan kleding, accessoires en interieurproducten, gemaakt met de beste materialen en ongeëvenaard vakmanschap. Door te kiezen voor Loro Piana, investeert u niet alleen in een prachtig en luxueus product, maar ook in een merk dat zich inzet voor een betere toekomst voor onze planeet en haar bewoners.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...