Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Linde Werdelin Oktopus II Titaniumblauw

Linde Werdelin Oktopus II Titaniumblauw

Sinds onze lancering hebben we Linde Werdelin helemaal niet meer in de kijker gezet. Het is tijd om dat te veranderen en het Oktopus II Double Date Titanium Blue-polshorloge te presenteren van, je raadt het al, Linde Werdelin.

Dit prachtige horloge heeft een dubbellaagse wijzerplaat die met een laser is gesneden in stenciltechniek om op een octopus te lijken, op de bovenste laag, met een Côtes de Genève afwerking die waterrimpelingen op de onderste laag vertegenwoordigt.

De bovenste laag toont, naast de octopustekening, de grote kalenderwielen om elf en 1 uur, het Linde Werdelin-logo, evenals indexen op drie, zes en negen uur, in SuperLuminova. In aanvulling op, de achterkant van de kast was ook gegraveerd met een tekening in kratten Linde die een octopus voorstelt - deze functie doet eigenlijk denken aan de Oktopus Tattoo, een eerdere serie uurwerken.

En de octopusfiguren zijn nog niet voorbij, want de robuuste kroon, geplaatst om 3 uur, heeft ook een soortgelijk symbool.

Qua mechanica beschikt de Oktopus II Double Date Titanium Blue over een luxe drie-hand big date uurwerk, kaliber 14580, op maat gemaakt in samenwerking met Dubois Depraz (ervaren Zwitserse uurwerkfabrikant gespecialiseerd in kalenderwielen) en geplaatst in een centrale bewegingsruimte speciaal gebouwd voor maximale weerstand tegen water en vier extra kastdelen aan elkaar gekoppeld met 16 schroeven - gelamineerde spanschijven, om precies te zijn.

Acht van hen binden de vaste ring aan de kast, terwijl de andere 8 zich in de achterkant van de behuizing bevinden. Wat betreft de kastdelen die we eerder noemden, vier ervan, ze zijn onafhankelijk van de kamer van het uurwerk gebouwd en worden om drie, zes, negen en twaalf uur geplaatst. Hun rol is om het bevestigbare instrument te dragen en om de riem vast te houden.

Dit ingewikkelde ontwerp is gebaseerd op een luchtdichte drukkamer die veel wordt gebruikt in het laboratorium van Linde Werdelin voor duiksimulaties en testen. Het uurwerk heeft ook een satijnen afgewerkt en microbillé oppervlak om ongewenste schaduwen of licht te reflecteren.

Om het corrosieve effect van zeewater tegen te gaan, werd de kast bovendien gemaakt van edele metalen zoals goud en titanium, plus een aanzienlijke hoeveelheid keramiek.

Dit prachtige, prachtig ogende uurwerk zal wereldwijd verkrijgbaar zijn tijdens het herfstseizoen van dit jaar. Het is in feite een limited edition, die zal worden vervaardigd in in totaal 88 eenheden, elk geprijsd op 10.560 Zwitserse frank.


Linde Werdelin Oktopus II Titaniumblauw