Limited Edition Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra

Limited Edition Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra

Ter ere van de 50e verjaardag van Carroll Shelby's opmerkelijke overwinning op het FIA International Championship, heeft Baume & Mercier twee prachtige limited edition horloges uitgebracht, geïnspireerd op de racewereld en genaamd de Capeland Shelby Cobra.

Deze limited edition bevat 1.965 stuks in staal en 98 luxe stukken afgewerkt in 18kt roodgoud, elk met een AR-gecoat saffierglas, een saffierdisplay achterkant en met Carroll Shelby's handtekening gegraveerd op hun achterkant van de kast.

De stalen en gouden versies zullen echter een beetje anders zijn, met iets andere bewegingen en riemen. De stalen versie wordt aangedreven door een Zwitsers automatisch La Joux-Perret kaliber 8120 uurwerk, met 25 juwelen en een gangreserve van 42 uur. Het zal een rotor hebben met Côtes de Genève, een mooie cirkelvormige brugafwerking, een slakkendecor en het Phi-symbool.

De gouden versie heeft een Zwitsers automatisch La Joux-Perret kaliber 8147-2 uurwerk, met 27 juwelen en een gangreserve van 44 uur. Het zal dezelfde open bewerkte rotor hebben met Côtes de Genève, slakkendecor en Phi-symbool en het zal ook een flyback-complicatie hebben. De wijzerplaat van beide horloges wordt afgewerkt in de prachtige Shelby Cobra Guardsman Blue-racekleur, met twee verticale strepen, geringde tellers met Arabische cijfers, met de wijzers in de vorm van de cobra en ook met SuperLuminova op de wijzers en indexen.

De bandjes zullen een beetje anders zijn, waarbij de stalen versie een zwarte krokodillenband krijgt met rode kalfsleer voering met grijze stiksels en een stalen sluiting en de gouden versie met een zwarte krokodillenband met blauwe krokodillenvoering op ronde schaal, rode stiksels en een prachtige 18kt gouden gesp. De Baume & Mercier Capeland Shelby Cobra zal in juni in de verkoop gaan en kost €4.450 voor de stalen versie en €19.950 voor de weelderige gouden versie.

Toekomstige kopers van de gouden versie krijgen ook een bonusrijervaring op de Spring Mountain Race Track in Las Vegas.