Laten we het even hebben over Vacheron Constantin Métiers d'Art Florilège collectie

Laten we het even hebben over Vacheron Constantin Métiers d'Art Florilège collectie

Vacheron Constantin, opgericht in de 18e eeuw, is een van de oudste en meest succesvolle fabrikanten van uurwerken aller tijden. Misschien suggereert het jaar 1755 slechts een tijdelijke plaatsing voor het merk, maar voor ons is het het begin van een tijdperk - een tijdperk van voortreffelijke tijdwaarneming, een tijdperk van technologische uitmuntendheid. Net als elke serie gesigneerd door Vacheron Constantin, weerspiegelt de Métiers d'Art Florilège-collectie de volledige jaren die zijn verstreken sinds de oprichting van de horlogemaker.

Bovendien vertegenwoordigt het een groot deel van de reis die Vacheron Constantin heeft besloten te ondernemen voor 2013 - uurwerken voor het milde geslacht. De collectie is gemaakt voor de SIHH 2013 en bestaat uit drie verschillende stukken die een eerbetoon zijn aan een Engelse botanische illustratie uit de 19e eeuw.

Het werk in discussie werd gepubliceerd in 1799 - „The Temple of Flora” door Robert John Thornton. Hoewel de botanische wetenschappen dramatische vooruitgang hebben geboekt, wordt het werk nog steeds als buitengewoon belangrijk beschouwd voor zowel de onderzoekers in het betreffende vakgebied als voor historici. Om deze stukken nauwkeuriger te kunnen ontwerpen en ontwikkelen, hebben ambtenaren achter Vacheron Constantin een onafhankelijke kunstenaar in dienst genomen die gespecialiseerd is in miniaturen en gebakken email in Genève-stijl Anita Porchet. Naast het prachtige werk, met Grand Feu cloisonné email en guillochégravures, werden de drie uurwerken gegarneerd met diamanten bezette randen. Er is nauwgezet gewerkt aan de ontwikkeling, het ontwerp en de fabricage van deze prachtige stukken. De motordraaiers snijden lijnen zo dun als een tiende van een millimeter uit elkaar om zo'n perfecte symmetrie te bereiken, proces gevolgd door de emailleermachines, die voorzichtig dunne behuizingen van met kleur gevuld goud toevoegen.

Het glazuur wordt later gebakken op 800 graden C, in speciaal ontworpen ovens, een proces dat wordt herhaald totdat het glazuur doorschijnend genoeg wordt. Daarnaast heb ik ook zin om de namen van de drie modellen te noemen. Dit zijn de White Lily, de China Limodoron en het Queen-horloge. Ze zijn allemaal gemonteerd op het mechanische handopwindkaliber 4400, een uiterst nauwkeurig uurwerk. Bovendien zijn de horloges voorzien van vermogensreserves van 65 uur en verdere met de hand gedekte en afgeschuinde stukken, zoals de basisplaat en bruggen. Deze echte kunstwerken worden aangevuld met vrouwelijke kleurpatronen en leren riemen.

Elk van de bezels is voorzien van ronde geslepen diamanten. Van de in totaal 20 stuks, in deze limited edition-collectie, zijn er 5 bezet met stokbrood geslepen diamanten, exclusief gemaakt voor de boetieks van Vacheron. Elk van de stukken draagt het merkteken van Genève, wat het intense werk bewijst dat in hun ontwikkeling is geïnvesteerd.