Lalique en Caran d'Ache creëren een prachtige collectie schrijfinstrumenten in beperkte oplage

Caran d'Ache, het Zwitserse bedrijf dat bekend staat om zijn prachtige luxe schrijfinstrumenten, heeft een samenwerking aangegaan met de prestigieuze Franse kristalmaker Lalique om een adembenemende collectie kristallen schrijfinstrumenten in beperkte oplage te creëren. Deze exclusieve samenwerking brengt vakmanschap en elegantie samen in een reeks verfijnde pennen.

Geïnspireerd door het beroemde Coutard-motief, dat in 1935 werd gecreëerd door René Lalique, heeft elk stuk uit deze collectie een subtiel en elegant ontwerp. Gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder keramiek, zwart goud, gerhodineerd zilver en diamanten, stralen deze schrijfinstrumenten een tijdloze schoonheid uit.

De bekwame meesterjuweliers van Lalique hebben het iconische kristal op een unieke manier verwerkt in het ontwerp van de pen. Met behulp van de LS-techniek is het kristal subtiel geplaatst op het puntje van elke pen, als een symbolische kroon voor dit koninklijke instrument. Bovendien zijn de pennen voorzien van een vleugje keramische waterdruppels, wat niet alleen het schrijfcomfort verbetert, maar ook bijdraagt aan het esthetische aspect van de pen.

Naast de schrijfinstrumenten heeft Lalique ook een speciale inktfles gemaakt, gemaakt van satijngeborsteld kristal, die wordt geleverd bij de Crystal and Diamonds-editie van de pennen. Deze exclusieve collectie wordt gepresenteerd in een prachtig gelakte doos, vervaardigd van massief plataanhout en verfraaid met een regen van kristallen cabochons. Dit alles draagt bij aan de weelderige en majestueuze uitstraling van deze unieke schrijfinstrumenten.

De samenwerking tussen Caran d'Ache en Lalique heeft geresulteerd in een buitengewone collectie van ongeëvenaarde schoonheid en vakmanschap. Deze exclusieve schrijfinstrumenten zijn een waar genot voor degenen die houden van luxe en verfijning.

De collectie van Caran d'Ache en Lalique omvat verschillende modellen van deze prachtige kristallen schrijfinstrumenten. Elk model is met de hand vervaardigd met uiterste precisie en aandacht voor detail.

Een van de opvallende modellen is de Fountain Pen, een elegante vulpen die een perfecte balans biedt tussen functionaliteit en esthetiek. De pen is voorzien van een 18-karaats gouden penpunt, zorgvuldig vervaardigd om een soepele en moeiteloze schrijfervaring te bieden. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals keramiek en gerhodineerd zilver zorgt voor duurzaamheid en een luxueuze uitstraling.

Daarnaast is er ook de Rollerball Pen, die een vloeiende en comfortabele schrijfervaring biedt. Het mechanisme van de rollerball zorgt voor een soepele inktstroom, waardoor het schrijven een waar genot wordt. Het prachtige ontwerp en de details van deze pen maken het tot een waar kunstwerk.

Voor liefhebbers van potloodschrijven is er de Mechanical Pencil. Dit precisie-instrument combineert functionaliteit met elegantie. Het is voorzien van een intrekbaar mechanisme en een verwisselbare potloodstift, waardoor het perfect is voor zowel tekenen als schrijven.

Elk van deze schrijfinstrumenten wordt gepresenteerd in een prachtig gelakte doos, gemaakt van massief plataanhout. De doos is versierd met een regen van kristallen cabochons, waardoor het een ware blikvanger is. Het toevoegen van deze doos verhoogt niet alleen de presentatie, maar biedt ook een veilige en elegante opbergplaats voor de pen.

Met deze exclusieve collectie van kristallen schrijfinstrumenten combineren Caran d'Ache en Lalique vakmanschap, design en luxe tot in de perfectie. Deze unieke stukken zijn niet alleen functionele schrijfgereedschappen, maar ook waardevolle kunstwerken die de schoonheid van kristal en haute écriture samenbrengen.

Collectie Caran d'Ache en Lalique

 • Fountain Pen:

  • Elegante vulpen met een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.
  • 18-karaats gouden penpunt voor een soepele schrijfervaring.
  • Hoogwaardige materialen zoals keramiek, zwart goud, gerhodineerd zilver en diamanten.
  • Prachtig ontworpen behuizing met subtiele details en waterdruppelmotief.
 • Rollerball Pen:

  • Comfortabele rollerball pen met vloeiende inktstroom.
  • Moeiteloos schrijven dankzij het soepele mechanisme.
  • Verfijnde afwerking met keramische waterdruppels en luxe materialen.
  • Een kunstwerk op zich, perfect voor dagelijks gebruik of als geschenk.
 • Mechanical Pencil:

  • Precisie-mechanisch potlood met intrekbaar mechanisme.
  • Verwisselbare potloodstift voor veelzijdigheid.
  • Elegant ontwerp met aandacht voor detail.
  • Ideaal voor tekenen, schetsen en nauwkeurig schrijven.


Elk schrijfinstrument wordt geleverd in een prachtig gelakte doos, vervaardigd van massief plataanhout. De doos is versierd met een regen van kristallen cabochons, waardoor het een opvallend displaystuk is. De combinatie van deze verfijnde pennen met de luxueuze verpakking zorgt voor een unieke ervaring en een gevoel van exclusiviteit.

Bij de Crystal and Diamonds-editie wordt ook een speciale inktfles geleverd, gemaakt van satijngeborsteld kristal. Deze inktfles past perfect bij de uitstraling van de pennen en voegt een vleugje elegantie toe aan de hele set.

De collectie van Caran d'Ache en Lalique is een eerbetoon aan vakmanschap, design en luxe. Elk schrijfinstrument is met zorg vervaardigd en straalt tijdloze schoonheid uit. Of het nu voor persoonlijk gebruik is of als een bijzonder geschenk, deze kristallen schrijfinstrumenten bieden een unieke schrijfervaring en zijn een waardevol bezit voor degenen die houden van verfijning en stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...