Joseph Bulova Collection eerste editie 24-karaats gouden uurwerk

Joseph Bulova Collection eerste editie 24-karaats gouden uurwerk

Luxe horlogemaker Bulova heeft's werelds eerste uurwerk gemaakt met een kast gemaakt van puur 24-karaats goud. De prachtige creatie maakt deel uit van de Joseph Bulova-collectie van het merk en werd geconceptualiseerd door Gregory Thumm, president van Bulova Corporation.

Het is gemaakt met behulp van een methode waarvoor patent is aangevraagd, ontwikkeld door het bedrijf samen met zijn Zwitserse productiepartner, een proces dat ervoor zorgt dat het 999,9 pure 24-karaats goud stevig genoeg is om tot zo'n delicaat en mooi stuk te worden gevormd, terwijl het ook een hoge mate van functionaliteit behoudt.

Het horloge is ontworpen in capsulevorm, met de bezel, kast en achterkant van de kast verankerd samen met lichte en duurzame titanium componenten van klasse 5 om één eenheid te vormen, en bevat een COSC-gecertificeerd automatisch uurwerk met 26 juwelen. De band bestaat uit twee lagen: een alligatorleren band en een roestvrijstalen gaas, bij elkaar gehouden met titanium klinknagels van klasse 5.

Het Joseph Bulova Collection First Edition 24-karaats gouden uurwerk kost €42.000, waardoor het het duurste horloge is dat het merk ooit heeft gemaakt, terwijl het ook een van de meest indrukwekkende is.