Jay-Z's zeldzame gouden Patek Philippe 2499 horloge veroorzaakt opschudding

Beyoncé trekt altijd de aandacht als ze nieuwe foto's op Instagram plaatst, maar in haar laatste reeks foto's was het vooral het verbluffende gouden horloge om de pols van haar echtgenoot Jay-Z dat de show stal. De rapper en ondernemer toonde een uiterst zeldzame gouden Patek Philippe 2499, een waar icoon onder de horloges, en wij zochten alles uit over deze indrukwekkende aanwinst in Hov's collectie.

Alex Todd, die heeft gewerkt als persoonlijke juwelier voor sterren als Rihanna en Kevin Hart, deelde een foto van Jay-Z's zeldzame horloge, genomen door fotograaf Lenny S., met het bijschrift: "Heilige Graal Patek 2499/Unieke geïntegreerde armband... dat is een vintage stuk." Tony Kavak, oprichter van de Scandinavische luxe horlogezaak Luxury Watches Stockholm, deelde soortgelijke beelden en identificeerde het horloge als een Patek Philippe 2499/101J, waarbij hij toevoegde dat het stuk "een gelukkige nieuwe eigenaar heeft gevonden, gefeliciteerd Jay-Z."

De Patek Philippe 2499 is een zeer gewaardeerd en uiterst zeldzaam horloge in de wereld van horlogeverzamelaars. Slechts 349 modellen van de eeuwigdurende kalenderchronograaf zijn ooit gemaakt, allemaal vervaardigd tussen 1950 en 1985. Als het gaat om de specifieke uitvoering die Jay-Z draagt, met een geïntegreerde 18-karaats geelgouden armband, wordt het horloge nog uitzonderlijker: er zijn er minder dan vier gemaakt, volgens Antiquorum.

Bekend om zijn opmerkelijke vakmanschap, is de 38 mm 2499/101 uitgerust met ronde chronograaf drukknoppen en een holle lunette. Het horloge heeft ook "Dauphine" gouden wijzers, een Breguet balansveer en maanfasen.

Aangezien Jay-Z's specifieke horloge zo zeldzaam is, is het onduidelijk hoeveel hij ervoor betaald heeft, maar andere 2499 modellen zijn de afgelopen jaren op veilingen verkocht voor indrukwekkende bedragen. In 2016 verkocht Phillips's Hong Kong Watch Auction een roségouden Ref. 2499 voor meer dan $2,5 miljoen; recentelijk verkocht Sotheby's Hong Kong een roségouden Ref. 2499 voor $7,7 miljoen vorig jaar. Of Jay-Z's nieuwe horloge nu uniek is of één van de vier, er is geen twijfel dat het een van de zeldzaamste en meest uitzonderlijke uurwerken is die er zijn.

Naast zijn zeldzaamheid en vakmanschap is het Patek Philippe 2499 horloge een symbool van status en verfijning geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jay-Z, bekend om zijn voorliefde voor luxe en exclusiviteit, dit horloge aan zijn indrukwekkende collectie heeft toegevoegd. Dit pronkstuk draagt niet alleen bij aan zijn persoonlijke stijl, maar benadrukt ook zijn succes als artiest en zakenman.

Het dragen van zo'n zeldzaam en gewaardeerd horloge heeft onvermijdelijk geleid tot gesprekken en bewondering in zowel de horloge- als de entertainmentindustrie. Fans en horlogeverzamelaars wereldwijd zijn benieuwd naar de details van Jay-Z's Patek Philippe 2499 en hoe hij erin geslaagd is om zo'n uitzonderlijk stuk te bemachtigen.

Als gevolg van de groeiende interesse en bewondering voor dit zeldzame horloge, is de vraag naar dergelijke exclusieve uurwerken toegenomen. Dit heeft geleid tot een grotere waardering voor de complexiteit en het vakmanschap van horloges in het algemeen. Tegelijkertijd heeft dit bijgedragen aan de stijgende populariteit van vintage en zeldzame horloges als verzamelobjecten en investeringsmogelijkheden.

Jay-Z's Patek Philippe 2499 horloge heeft niet alleen indruk gemaakt op zijn fans en horlogeverzamelaars, maar heeft ook bijgedragen aan de groeiende belangstelling voor zeldzame en luxe uurwerken. De combinatie van vakmanschap, exclusiviteit en status maakt dit horloge tot een echt meesterwerk en een bewijs van Jay-Z's succes en verfijnde smaak.

 • Referentie: 2499
 • Perpetual calendar: Een eeuwigdurende kalender die automatisch rekening houdt met de variabele lengte van maanden en schrikkeljaren.
 • Chronograaf: Een functie die de tijd kan meten met een aparte secondewijzer die kan worden gestart, gestopt en gereset.
 • Moonphase indicator: Toont de huidige fase van de maan.
 • Diameter: 38 mm kast
 • Materiaal: Meestal vervaardigd in geelgoud, roségoud of platina.
 • Bezel: Concave bezel.
 • Wijzerplaat: Gouden "Dauphine" wijzers.
 • Uurwerk: Handmatig opwindbaar uurwerk.
 • Kaliber: Patek Philippe Caliber 13-130, later vervangen door het Caliber 13-130 QP.
 • Balansveer: Breguet balansveer.
 • Gangreserve: ongeveer 40 uur.
 • Functies: Uren, minuten, kleine seconde, chronograaf, eeuwigdurende kalender met dag, datum, maand, schrikkeljaar en maanfase.
 • Pushers: Ronde chronograaf pushers.
 • Horlogeglas: Plexiglas.
 • Waterdichtheid: Niet waterdicht, vanwege de leeftijd en constructie van het horloge.
 • Band: Meestal een lederen band, maar Jay-Z's specifieke model heeft een geïntegreerde 18-karaats geelgouden armband.
 • Sluiting: Gespsluiting of vouwsluiting, afhankelijk van het model en de armband.
 • Productieperiode: 1950 - 1985.

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...