Jaeger-LeCoultre neemt deel aan Homo Faber Event in Venetië

Dit voorjaar zal Jaeger-LeCoultre ter ere van de Atmos-klok deelnemen aan het Homo Faber Event in Venetië. Het evenement vindt plaats van 10 april tot 1 mei op het eiland San Giorgio Maggiore en brengt meer dan 350 ontwerpers en ambachtslieden uit meer dan 30 landen samen om het belang van het behoud van vakmanschap en de overdracht ervan aan nieuwe generaties te benadrukken. Jaeger-LeCoultre is gekozen vanwege hun unieke kennis van het maken van horloges en is een van de 14 luxe Maisons die te zien zijn in het Genealogies of Ornament-paviljoen, samengesteld door expert Judith Clark. Het Maison zal de Atmos-collectie presenteren als een eerbetoon aan de ingewikkelde ambachtelijke vaardigheden die achter het creëren van luxe stukken liggen.

De Atmos-klok is een tijdloos object dat traditioneel vakmanschap verenigt met een uniek gevoel voor stijl. Het Maison heeft alle nodige knowhow voor de oprichting ervan verzameld en bewaard voor toekomstige generaties ambachtslieden. De Atmos-klok heeft vele gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers geïnspireerd en kan, net als de mooiste gecompliceerde polshorloges van het Maison, complicaties vertonen. Een voorbeeld hiervan is de Atmos Atlantis du Millénaire, die zijn eigenaar tot in het vierde millennium kan vergezellen. Het Maison zal tijdens het evenement de artistieke verbeeldingskracht en delicate vakmanschap die ze toepassen op hun meest verfijnde polshorloges ook toepassen op de Atmos-collectie.

Jaeger-LeCoultre is een Zwitserse luxe horlogemaker die bekend staat om hun hoogwaardige tijdpieces en vakmanschap. "Homo Faber" is een Latijnse uitdrukking die "de mens als maker" betekent en het wordt vaak gebruikt om de relatie tussen menselijke creativiteit en de kunst van vakmanschap te beschrijven.

Meer over Atmos-klok

De Atmos-klok van Jaeger-LeCoultre is een bijzondere en unieke klok die geen batterijen of elektrische aansluiting nodig heeft om te werken. In plaats daarvan wordt de klok aangedreven door kleine temperatuurverschillen in de omgeving, wat de klok een ecologisch en duurzaam product maakt. Het mechanisme van de Atmos-klok bestaat uit een verzegelde capsule met een gasmengsel dat uitzet en inkrimpt bij temperatuurveranderingen, waardoor het mechanisme van de klok wordt aangedreven.

De eerste Atmos-klok werd in 1928 geïntroduceerd en is sindsdien een icoon geworden in de wereld van de haute horlogerie. De klok wordt met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden en staat bekend om zijn elegante ontwerp en vakmanschap. In de loop der jaren zijn er verschillende uitvoeringen van de klok uitgebracht, waaronder de Atmos Classique, de Atmos Réédition en de Atmos 568.

De naam Atmos is afgeleid van het woord atmosfeer, aangezien het ontwerp is gebaseerd op wijzigingen van temperatuur en drukverschillen in de omgeving, waarbij de energie wordt opgewekt. Het ontwerp van de klok is gebaseerd op het idee van een perpetuum mobile, dat een onmogelijke droom was van alchemisten en wetenschappers.

De productie van de Atmos-klok begon in 1927, toen Jean Léon Reutter zijn lang gekoesterde wens vervulde om een eeuwigdurende klok te bouwen. Het eerste model (Atmos 0), waarvan de aandrijving was gebaseerd op temperatuurwijzigingen, werd vervaardigd in twee exemplaren. De productie van de Atmos I vond plaats van 1930 tot 1938, waarbij het ontwerp was gebaseerd op een Frans octrooi van Pierre A.J.M. Bouvier uit 1909. Na vele moeizame jaren van ontwikkeling was de ideale klok ontstaan na 1947, die uiterst nauwkeurig loopt en industrieel kan worden vervaardigd. Het ontwerp en de constructie zijn nadien vrijwel niet meer gewijzigd.

De Atmos-klok is een uitstekend voorbeeld van het vakmanschap en de innovatie die centraal staan bij Jaeger-LeCoultre, en het is een van de meest herkenbare en geliefde klokken ter wereld geworden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...