Jacob & Co ontwerpt uniek horloge van een Hermès Bugatti Chiron

Jacob & Co heeft de wereld van haute horlogerie en superauto's opnieuw met elkaar verbonden door een horloge te ontwerpen dat meer weg heeft van een kunstwerk dan van een tijdwaarnemingsinstrument. Het unieke Hermès Bugatti Chiron-horloge van Jacob & Co is niet zomaar een uurwerk; het is een verbluffende fusie van luxe, precisie en auto-ontwerp.

Dit nieuwe meesterwerk is speciaal gemaakt om de uitstraling van de $4 miljoen kostende Hermès Bugatti Chiron van de beroemde autoverzamelaar Manny Khoshbin na te bootsen. Khoshbin, bekend om zijn exclusieve verzameling auto's, presenteerde trots het Hermès-horloge op Instagram, waarbij hij de minutieuze details die Jacob & Co heeft toegepast, toonde aan zijn talrijke volgers.

Het creatieve proces achter dit horloge getuigt van een grenzeloze innovatie. Zo heeft het uurwerk een Craie gebroken witte kleur gekregen, die exact overeenkomt met de buitenkant van de auto, terwijl roségouden componenten de motorische pracht van de autogigant weerspiegelen. "Ik wilde echt de focus op de motor leggen," verklaarde Khoshbin, "dus ging ik voor roségoud voor alle zuigers en liet al het andere in zilver, Craie en rood."

De achterzijde van het horloge bevat ook ongelooflijke details. Er is een gedetailleerd paardenpatroon in verwerkt, dat naadloos aansluit bij het interieur en de karakteristieke achtervleugel van de Hermès Bugatti van Khoshbin. Dit patroon reflecteert de exclusiviteit en het vakmanschap van Hermès in combinatie met de technische perfectie van Bugatti.

Bij een zijdelingse blik op het horloge zal één zelfs een rode veer en een kleine Franse vlag waarnemen - subtiele kenmerken die hulde brengen aan de rijke historie en het erfgoed van beide luxemerken.

De standaard Bugatti Chiron Jacob & Co-horloge heeft een prijskaartje van 1,3 miljoen euro dat varieert afhankelijk van de gewenste edelstenen. Het uurwerk van Khoshbin zal ongetwijfeld ruim boven deze prijsklasse liggen. Maar wat maakt de Bugatti Chiron Tourbillon nu zo uitzonderlijk?

Jacob & Co heeft in samenwerking met Bugatti een horloge gecreëerd dat qua complexiteit en technologie gelijk staat aan een supercar. Het meest opvallende element is de volledig zichtbare 16-cilindermotor onder een enorm saffierglas. Deze 'motor' komt tot leven wanneer men op de kroon aan de rechterzijde drukt - de krukas draait en de zestien zuigers bewegen op en neer, precies zoals de cilinders in een echte verbrandingsmotor werken. Bovendien draaien twee turbochargers mee wanneer de motor loopt.

Met maar liefst 578 afzonderlijke componenten is het horloge een toonbeeld van geavanceerde uurwerkkunst, en bevestigt het de status van Jacob & Co als voorloper in de wereld van luxueuze en innovatieve uurwerken.

Het herdefiniëren van de grenzen in de wereld van horloges en auto's, heeft Jacob & Co een uurwerk gecreëerd dat ongetwijfeld de harten van liefhebbers van beide sectoren sneller doet kloppen. Het unieke Hermès Bugatti Chiron horloge is niet alleen een triomf van design en mechanica, maar bovenal een symbool van de synergie tussen twee werelden waarin schoonheid, snelheid en precisie centraal staan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...