Hublots lanceert krasbestendige magische gouden horloges

Hublots lanceert krasbestendige magische gouden horloges

15 december was een bijzondere dag voor de Hublot Manufacture in Nyon. Ze kondigden de lancering aan van een volledig nieuwe krasbestendige legering die ze zullen gebruiken in hun toekomstige horlogeproductie. De CEO van Hublot, Jean-Claude Biver, was degene die de aankondiging deed dat ze erin slaagden een nieuw type edelgoud te creëren dat 18-karaats is beoordeeld door het Central Office for Precious Metals Control.

Dit nieuwe type legering is afgeleid van 24-karaats goud, met toegevoegde hightech materialen. Het is gewoon's werelds eerste gouden legering die een grote weerstand tegen krassen biedt, tot 1.000 Vickers (het betekent serieus veel voor een goudlegering, gezien de feiten dat staal 600 Vickers en gewoon goud 400 meet). Het wordt echter overtroffen door keramische materialen, waarvan bekend is dat deze 1.200-2.000 Vickers meten, waarvan sommige meer dan 10.000 bedragen. Er is een goede reden waarom horlogefabrikanten nooit 24-karaats goud gebruiken voor de koffers en 18k goud is slechts zelden voor deze doeleinden gebruikt.

Goud is extreem gemakkelijk te krassen en zelfs als dat niet het geval is, heeft de glans de neiging om na verloop van tijd te vervagen, dus het moet constant worden gepolijst. Het geheime ingrediënt dat goud een stuk resistenter maakte, is boorcarbide, een component die wordt gebruikt bij het maken van keramiek. Vanwege het feit dat carbide een poreus materiaal is, maakt het een 75 procent puur goudmetaal van de inhoud van het uiteindelijke composietmateriaal mogelijk. Het eerste horloge dat dit soort krasbestendig goud bevat, wordt in 2012 gepresenteerd op Basel World.