Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Hublot onthulde de King Power Usain Bolt

Hublot onthulde de King Power Usain Bolt

Omdat Usain Bolt ambassadeur is voor Hublot, heeft de gerenommeerde horlogemaker een prachtig uurwerk samengesteld als een viering van verbluffende prestaties, de Hublot King Power Usain Bolt. De voorzitter van Hublot, Jean-Claude Biver, verklaarde dat: „Het is volkomen normaal om geassocieerd te worden met de snelste man, niet alleen op aarde, maar ook de snelste sinds de oerknal.” De verbluffende prestatie was gebeurd in Kingston, Jamaica, in het National Stadium, waar de 25-jarige sportman erin is geslaagd om een tijd van 9,82 seconden te halen in een race van 100 meter. Hij traint momenteel om zijn titels van 100, 200 en 4 × 100 meter te kunnen verdedigen tijdens de wedstrijden die dit jaar in Londen zullen plaatsvinden.

Zoals we ontdekten, was zijn belangrijkste voorkeur met betrekking tot het horloge om te dienen als een samensmelting van de symbolen die alles vertegenwoordigen wat hij duidelijk heeft. Het belangrijkste aspect was het silhouet, vertaald in een antracietgrijze transfer op een zwarte achtergrond op de positie van 9 uur, in het midden van de permanente kleine secondenteller van het uurwerk. Bovendien is de keuze om in het midden van de permanente chronograaf te verschijnen een symbool voor de eindeloze tijd die stroomt zonder te stoppen.

Het chronograafuurwerk omvat een centrale wijzer van 60 seconden, een teller van 30 minuten op de plek van 3 uur en een 12-uurs teller die om 6 uur woont, versierd met een beetje groen, ter ere van de vlag van zijn moederland, Jamaica. De lijst met functies eindigt met een datumvenster, op de positie 4:30. Het horloge heeft een diameter van 48 millimeter en is gemaakt van microgestraald keramisch materiaal. Gekleurd in zwart met een vleugje goud, Bolt's specifieke kleur en die op zijn geluksschoeisel, symboliseert het zijn persoonlijke overtuigingen en voorkeuren. De gouden flens heeft een 2N gouden poedercoating. De omsnoering bestaat uit exact hetzelfde synthetische leer, gekleurd in gouden tinten, als de schoenen die hij droeg ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Peking, in 2008, toen hij de wereldrecords brak, zorgvuldig gestikt op zwart rubber - het biedt maximale flexibiliteit, kracht en comfort, allemaal legendarische kenmerken van Hublot. Het horloge bevat in totaal 27 juwelen, bestaat uit 252 verschillende onderdelen en zal verkrijgbaar zijn in een gelimiteerde serie van 250 stuks. Het is gewoon een welwens van Hublot, ter gelegenheid van het verschrikkelijke seizoen dat komt. We wensen hem ook het allerbeste!