Hublot Oceanografisch 4000 King goudwit horloge

Na een ondraaglijke periode van 18 maanden waarin ze veel hebben getest, ontwikkeld en onderzocht, heeft Hublot een duikershorloge uitgebracht, in nauwe samenwerking met het Oceanografisch Museum van Monaco, dat bestand is tegen diepten tot 4.000 meter.
En het meest interessante is dat het de eerste keer is dat het legendarische Oceanografisch Museum van Monaco, met het Institut Océangraphique Fondation Albert 1st Prince de Monaco, in verband wordt gebracht met een uurwerk. Omdat de Hublot Oceanographic 4000 King Gold White bestand is tegen drukken tot een diepte van 4.000 meter, voldoet hij aan de strenge specificaties van de internationale normen van de Zwitserse horlogemakerij - NIHS.
Dit uurwerk bestaat uit extreem hightech onderdelen, terwijl elk stuk dat dit horloge bevat individueel moest worden ontwikkeld, getest en vervolgens opnieuw getest. De afdichting werd getest door de legendarische horlogemaker in een Roxer-tank, geconfigureerd om diepten van 5.000 meter na te bootsen. Het saffierglas van de Hublot Oceanographic 4000 King Gold White heeft maar liefst 6,5 dikte en de titanium achterkant van klasse 2 heeft een schroefsysteem, een must om die druk te weerstaan.
Zoals de naam al zegt, is de kast gemaakt van een legering die 18-karaats goud en 5% platina bevat, wat de prachtige roodachtige kleur geeft - hierdoor is het bijna onmerkbaar om de pols, gezien het feit dat hij vrij groot is en maar liefst 48 mm in diameter meet. Bovendien moet het horloge ook in donkere omstandigheden zichtbaar zijn. Om leeszichtbaarheid tot 25 centimeter te bieden, moesten de wijzers, de flens met de uur- en minutenindicatoren en de wijzerplaat worden vergroot en gecoat met witlichtemitterende SuperLuminova.
De unidirectionele, bewaakte kroon die wordt gebruikt voor het instellen van de duiktijd is op de positie van 2 uur geplaatst, terwijl de tweede kroon, gebruikt voor het oprollen en instellen van de tijd en datum, om 4 uur is geplaatst, voor gebruiksgemak. Bovenop deze kenmerken is een roestvrijstalen heliumklep gemonteerd op het uurwerk, op de positie van 10 uur, een belangrijk detail van duikhorloges, waardoor gassen die tijdens de afdaling zijn geïnfiltreerd, kunnen ontsnappen tijdens het ascensieproces.
Uiteindelijk wordt de Hublot Oceanographic 4000 King Gold White geleverd met twee tong- en gespriemen - "Town" en "Diver" - voor een veiligere bevestiging rond de pols en veel gemakkelijker te hanteren tijdens het dragen van handschoenen.
De "Diver" riem pronkt met een mix van Nomex en wit rubber, en is eigenlijk langer dan een standaard riem, ontwikkeld om te worden gedragen met 8 mm dikke duiksuites. De "Town"-riem daarentegen is gewoon gemaakt van gewoon, eenvoudig wit rubber.