Het limited edition Hublot Antikytera meesterwerk horloge

Elk soort feest is een goede gelegenheid voor gerenommeerde merken om hun vaardigheden te laten zien in de vorm van producten of diensten die nauw verwant zijn aan het gevierde idee.
Hublot is hier om het te bewijzen, in de vorm van een bewegingsobligatie aan het Antikythera-mechanisme. Ze hebben het project onthuld ter gelegenheid van het Musée des Arts et Métiers in Parijs, een half jaar geleden.
Het mechanisme beschrijft de posities en bewegingen van onze maan en de binnenkort en werd voor het eerst ontdekt in 1900 in Griekse wateren en dateert naar verluidt uit de tweede eeuw voor Christus. Vroeger was het een zeer astronomische rekenmachine, nu geëerd door de voortreffelijke horlogefabrikant Hublot.
Ze hebben een replica van het mechanisme in miniatuur gemaakt, wat eruit kwam als een mechanisme dat zo licht was dat je het om de pols kunt dragen. Er is een toerbiljoen echappementsysteem toegevoegd, samen met een krachtige gangreserve van 5 dagen die de geavanceerde technologie van onze tijd, minuten en uren weerspiegelt.
De Antikythera Watch werd onlangs gepresenteerd op Baselworld 2012. Jean-Claude Biver heeft strikt bepaald dat het uurwerk alleen in een gelimiteerde oplage van slechts 4 identieke exemplaren zal worden geproduceerd. Ze worden uitgedeeld aan vier gelukkige eigenaren, zoals weergegeven in de volgende beschrijving.
De eerste, nu te zien in Basel, wordt gegeven aan het Athens Museum, waar het zal worden tentoongesteld naast de eigenlijke fragmenten van het oude Antikythera-mechanisme. Het tweede horloge wordt geveild, het bedrag dat ervoor wordt verdiend omdat het naar het Archeologisch Museum van Athene wordt gestuurd, het derde horloge zal dienen als displaystuk in het Musée des Arts et Métiers in Parijs, terwijl het vierde in handen is van Hublot en tentoongesteld wordt in hun eigen museum.
Qua detaillering is het uurwerk bestand tegen een waterdruk van 3 atmosfeer, wat overeenkomt met een diepte van ongeveer 30 meter, en presenteert het 2 gefacetteerde saffierkristallen die het dubbelzijdige uurwerk prachtig weergeven. Het originele Antikythera-uurwerk had vroeger de vorm van een kruis, dus de twee kronen van het horloge zijn beide versierd met een kruis. De eerste kroon bepaalt de tijd en windt het horloge op, wordt om 6 uur geplaatst, terwijl de tweede de astronomische indicaties van het mechanisme corrigeert bij leugens op de plek van 12 uur.
Het correctiemechanisme werkt door de leeftijd van de maan te indexeren in directe relatie tot de werkelijke positie van de zon. Bovendien zijn de kronen beide beveiligd om onbedoelde wijzigingen in de instellingen te voorkomen, waarbij de complexiteit van de gegevens erg hoog is.
Om het mechanisme te beschermen, plaatste de fabrikant het in een microgestraalde titanium behuizing (49,9 mm lang, 49,05 mm breed en 20,83 mm dik) met gefacetteerde afwerking, die past bij de saffierkristallen. Als elegante en nuttige toevoeging is de riem gemaakt van rubber en uitsluitend voor dit model ontworpen.
Een laatste ding dat moet worden vermeld, is dat de kronen, bezel, kast, laterale inzetstukken en achterkant van de kast allemaal zijn gemaakt van zeer duurzaam microgestraald titanium.
Dit uiterst voortreffelijke uurwerk zal waarschijnlijk samen met andere uiterst zeldzame eenheden de geschiedenis vergezellen.
Met slechts één stuk om daadwerkelijk te dragen, zal de figuur die de gelukkige veilingwinnaar zal zijn zeker een sterke reden hebben om over op te scheppen.