Het Girard-Perregaux Quasar-horloge is een visuele traktatie

Het Girard-Perregaux Quasar-horloge is een visuele traktatie

Als je net zoveel van saffierhorloges houdt als wij, is hier een nieuw tijdwaarnemingswonder van Girard-Perregaux: het opvallende Quasar-horloge.

Met een kast van 45 mm die volledig is gemaakt van saffierglas, kunt u met dit doorzichtige uurwerk het ongelooflijke skeletvormige uurwerk van dichtbij bekijken, een complex, zelfopwindend kaliber genaamd GP09400-1035, dat is gemaakt van precies 260 componenten, werkt op 21.600 vph (3 Hz) en met een gangreserve van 60 uur.

Ondanks het feit dat dit horloge vrij lang en omvangrijk is, voegen de saffierglazen kast en de ultralichte materialen die voor het uurwerk worden gebruikt een gevoel van gewichtloosheid toe aan het stuk. De prachtige kast is in bijna 200 uur vervaardigd uit een enkele schijf saffier en het is niet verwonderlijk dat de wijzerplaat ook is bedekt met saffierglas, behandeld met een antireflectiecoating.

Als je het horloge omdraait, is de achterkant van de vitrine ook saffier, ook al is hij niet gecoat, maar past hij prachtig in de rest van de kast. Het Girard-Perregaux Quasar horloge is ook waterbestendig tot 30 meter, maar we zijn er vrij zeker van dat niemand dit stuk onder water zou durven nemen. De wijzerplaat is even verbluffend, met de uren en minuten weergegeven door skeletachtige, witgouden „Dauphine” -achtige wijzers, die ook waren gevuld met lichtgevend materiaal. Maar je ogen zullen waarschijnlijk om zes uur worden gelokt door de prachtige tourbillon, die de seconden aangeeft. De tourbillon weegt slechts 0,250 gram en is gemaakt van 80 kleine componenten.

Het kenmerkende ontwerp met drie bruggen van het merk, samen met de skeletachtige ingewanden, lijkt de tourbillon te laten ademen, terwijl de prachtige saffierkast van dit horloge iedereen uitnodigt om van dit visuele spektakel te genieten. Girard-Perregaux heeft dit jaar een centraal thema voor zijn horloges verkend: Earth to Sky, en dit mooie ding lijkt verder te gaan dan de lucht en tot ver in de ruimte voor inspiratie.

Maar laten we teruggaan met onze voeten op de grond: het Girard-Perregaux Quasar-horloge zou van jou kunnen zijn voor €194.000.