Hermès onthult nieuwe luxe zadel tijdens Parijse paardenspringwedstrijd

In de Grand Palais Ephemère in Parijs, met uitzicht op de Eiffeltoren, vond de jaarlijkse Saut Hermès paardenspringwedstrijd plaats, bijgewoond door een elitepubliek van klanten en toeschouwers. Hermès, oorspronkelijk bekend om de kwaliteit van zijn zadels, greep de 13e editie van de show aan om zijn nieuwste zadel, de Selle Rouge, te introduceren. Olympisch medaillewinnaar Jérôme Guery en zijn paard Cristel demonstreerden het zadel.

De Selle Rouge is in drie jaar tijd ontwikkeld door Guery en Hermès en verfijnd door een reeks proeven en aanpassingen. Er is samengewerkt met zadelexperts, ambachtslieden en talloze tests in het veld om elk technisch detail te verbeteren. In tegenstelling tot eerdere modellen, zoals de Vivace en de Cavalle, onderscheidt de Selle Rouge zich door zijn ultradiepe contour, waardoor de ruiter dichter bij het paard komt.

Om die verbinding te verbeteren, zijn bepaalde details ontworpen. De zadelboom, het fundament van het zadel, is dunner boven de schoft van het paard. In tegenstelling tot andere Hermès zadels, laat de Selle Rouge een deel van de zadelboom bloot vanaf de achterkant, wat zorgt voor een elegant ontwerpelement en de mogelijkheid voor het huis om zijn vakmanschap te tonen.

De zadels zijn niet alleen bedoeld voor professionele ruiters, maar zijn ook geschikt voor amateurs. Hermès is van plan om de zadelproductie uit te breiden met een nieuw atelier dat volgende maand in Normandië, het paardengebied van Frankrijk, wordt geopend. Het bedrijf ziet het behoud en de overdracht van vakmanschap als een langetermijndoelstelling en wil de kennis van ervaren zadelmakers doorgeven aan jongere generaties.

Hermès zet de eeuwenoude traditie van zadelmakerij voort en blijft innoveren om ruiters van alle niveaus te bedienen. De Selle Rouge is ontworpen met zowel esthetiek als prestaties in het achterhoofd, wat resulteert in een zadel dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en comfortabel voor zowel paard als ruiter.

De samenwerking met gerenommeerde ruiters zoals Jérôme Guery benadrukt het belang dat Hermès hecht aan de input van experts uit de paardenwereld. Deze samenwerkingen garanderen dat de zadels voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en bruikbaarheid, ongeacht het niveau van de ruiter.

Naast de Selle Rouge heeft Hermès ook een breed scala aan andere paardensportartikelen, waaronder hoofdstellen, halsters en beschermende uitrusting, evenals luxe accessoires zoals paardendekens en zadeltassen. Deze producten combineren vakmanschap, functionaliteit en verfijning, en maken Hermès tot een vertrouwde naam in de wereld van de paardensport.

Door de groeiende vraag naar paardensportartikelen en de opening van het nieuwe atelier in Normandië, blijft Hermès zich inzetten voor het behoud en de bevordering van zadelmakerij en vakmanschap. Dit stelt het bedrijf in staat om zijn klanten een uitgebreid assortiment hoogwaardige, op maat gemaakte zadels en paardensportartikelen te bieden die de tand des tijds zullen doorstaan en generaties lang kunnen worden gekoesterd.

De passie van Hermès voor paardensport en vakmanschap gaat verder dan alleen zadels. Het merk biedt ook een breed scala aan paardensportkleding en accessoires voor ruiters, zoals rijbroeken, rijlaarzen, rijhelmen en handschoenen. Deze kleding en accessoires zijn ontworpen met dezelfde aandacht voor detail en kwaliteit als de zadels, waardoor ruiters stijlvol en comfortabel kunnen presteren.

Het succes van Hermès in de paardensportindustrie is te danken aan het feit dat het merk trouw blijft aan zijn erfgoed en kernwaarden, zoals vakmanschap, innovatie en duurzaamheid. Hermès zet zich in voor de ontwikkeling van producten die niet alleen voldoen aan de eisen van de moderne ruiter, maar ook bijdragen aan de bescherming en het welzijn van paarden. Dit omvat het gebruik van duurzame materialen en ethische productiemethoden.

Naast het aanbieden van hoogwaardige producten voor paardensport, zet Hermès zich ook in voor het ondersteunen van paardensportevenementen en competities, zoals de jaarlijkse Saut Hermès-showjumping competitie in Parijs. Deze evenementen stellen het merk in staat om zijn betrokkenheid bij de paardensportgemeenschap te tonen en bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de sport op wereldniveau.

In de toekomst zal Hermès zijn aanwezigheid in de paardensportindustrie blijven uitbreiden, zowel door het ontwikkelen van nieuwe producten als door het ondersteunen van ruiters, evenementen en organisaties. De combinatie van vakmanschap, innovatie en een diepe waardering voor de paardensportcultuur zorgt ervoor dat Hermès een toonaangevend merk blijft in de wereld van paardensport en luxe.

Over Saut Hermès 2023

Saut Hermès 2023 is een prestigieus internationaal paardensportevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door het luxemerk Hermès in Parijs. Het evenement trekt de beste ruiters en paarden uit de hele wereld, die deelnemen aan spectaculaire springwedstrijden. Als eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Hermès als zadelmaker, presenteert het bedrijf tijdens het evenement vaak nieuwe producten en innovaties op het gebied van paardensport. Saut Hermès 2023 biedt naast de sportieve competitie ook een kans om de luxe en het vakmanschap van Hermès te ervaren en te genieten van de exclusieve ambiance en verfijnde sfeer die het evenement kenmerken.

Saut Hermès 2023 vond dit jaar plaats op 17, 18 en 19 maart 2023 in het Grand Palais Ephémère, in het hart van Parijs. Dit prestigieuze evenement, dat voor de tweede keer op deze locatie wordt georganiseerd, verwelkomt de beste ruiters ter wereld en jonge ruiters onder de 25 jaar.

Het evenement biedt een unieke reeks ervaringen rondom de paardenwereld. Bezoekers kunnen rondlopen in het Grand Palais Ephémère, plaatsnemen op de tribunes, atleten aanmoedigen en genieten van het indrukwekkende paardenspektakel van de Garde Républicaine.

Maar Saut Hermès 2023 - www.sauthermes.com - heeft nog meer te bieden! Op het Champ de Mars kunnen toeschouwers de ruiters en hun paarden zien ontspannen in de paddock naast de stallen. Aan de andere kant van de centrale laan bevindt zich een rijbaan gewijd aan paardensportdemonstraties en andere leuke activiteiten, open voor alle bezoekers.

Saut Hermès 2023 betovert opnieuw zowel jong als oud, ervaren ruiters en nieuwkomers, en biedt een unieke paardensportervaring in het hart van de Franse hoofdstad.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...