Harry Winston Histoire de Tourbillon 4 horloge is net beschikbaar

Er gingen geruchten over de overname van Harry Winston, voor ongeveer €1 miljard, door de grootste en belangrijkste horlogemaker in Zwitserland, de Swatch Group. Afgezien daarvan heeft de fabrikant van prachtige uurwerken het Histoire de Tourbillion 4-polshorloge geïntroduceerd, een ongelooflijk verfijnde mechanische prestatie. Dit specifieke model zou de vierde editie zijn die de wereld van de tourbillion beschrijft en zich waagt, met een tri-axiale tourbillion die zorgt voor ongelooflijke nauwkeurigheid in een fractie van een seconde en verbluffende prestaties. Daarnaast doet het uiterlijk van de wijzerplaat denken aan metropolen, aan quixotische toekomstige steden.
Dit komt door de arrangementen van koepelvormige saffierkristallen en in elkaar grijpende mechanismen, aangebracht op meerdere niveaus. Deze serie buitengewone uurwerken, de Histoire de Tourbillion, begon in 2009 met het Histoire de Tourbillion 1 polshorloge, een moderne versie van de tourbillion, met allerlei geavanceerde machines en uiterst innovatieve materialen. De 4e versie zal naar verluidt worden onthuld op de Baselworld 2013 in april, als een gelimiteerde editie van slechts 20 eenheden. Het uurwerk beschikt over een mechanisch, handmatig opwindbaar uurwerk Caliber HW4501 met 345 onderdelen en tri-axiale tourbillion, een kussenvormige kast, met een diameter van 47 mm en gemaakt van een unieke mix van Zalium en witgoud, een combinatie exclusief gemengd door Harry Winston.
Daarnaast is er een open plek in de achterkant van de kast, uitgevoerd in een mix van witgoud en DLC-gecoat Zalium, naast een witgouden kroon met rubberen grip. Wat de driedimensionale wijzerplaat betreft, deze geeft de gangreserve, minuten, uren weer en heeft ook een indicator van 300 seconden op de tourbillon.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...