Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Greubel Forsey Tourbillon 24 seconden hedendaagse diamanten

Greubel Forsey Tourbillon 24 seconden hedendaagse diamanten

Greubel Forsey is een veelgeprezen Zwitserse horlogemaker, bekend om hun technisch en esthetisch indrukwekkende uurwerken.

Ter viering van hun tienjarig jubileum heeft Greubel Forsey zichzelf echt overtroffen met dit prachtige stuk genaamd de Tourbillon 24 Seconds Contemporain Diamonds.

Greubel Forsey staat bekend om de grote nadruk die ze leggen op het ontwerp van de tourbillion.

Om een idee te krijgen van hoe goed ze zijn, won hun Double Tourbillon Technique horloge de International Chronometry Competition 2011 van het Le Locle Museum of Horology.

Voor het stuk dat momenteel wordt tentoongesteld, heeft het Zwitserse bedrijf zeker al hun technische vaardigheden en ontwerpvaardigheid ingebracht om een prachtige jubileumeditie te creëren. De 43,5 mm kast is bezet met stokbrood geslepen diamanten van de beste kwaliteit (helderheid IF, kleur D-e), maar het echte hoogtepunt van het horloge is de eerder genoemde 24 seconden hellende tourbillion.

Het horloge heeft een behoorlijk fors prijskaartje: €800.000. Maar als je denkt dat wat je voor dat geld krijgt een prachtig uurwerk is van een bekroond bedrijf, lijkt het bedrag volkomen gerechtvaardigd.