Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Giorgio Armani heropent dames kleding boetiek op nieuwe plek in Avenue Montaigne in Parijs

Giorgio Armani heropent dames kleding boetiek op nieuwe plek in Avenue Montaigne in Parijs
Giorgio Armani heeft zijn dameskledingboetiek in Parijs verplaatst naar Avenue Montaigne 18, na een grondig herontwerp aan Avenue Montaigne 2 in dezelfde straat, waar nu de Giorgio Armani herenkleding- en accessoirelijn is gevestigd.

De nieuwe dameskledingboetiek is verdeeld over twee niveaus en beslaat 5.489 vierkante meter. De begane grond herbergt kleding, handtassen, schoenen, accessoires en brillencollecties, naast Armani Beauty en een speciale ruimte om de speciale collecties van het label te benadrukken.

Terwijl ceremoniële schoenen en sieraden worden tentoongesteld op de eerste verdieping, aangevuld met een privéreceptie. De buitenkant en het interieur van de boetiek zijn opnieuw ontworpen om het erfgoed van de oorspronkelijke structuur te respecteren. Aangezien het historische gebouw dateert uit het begin van de jaren 1900, heeft het luxelabel samengewerkt met architecten om een route te ontwerpen "die vloeiend door de verschillende kamers slingert" met verschillende kleuren.

Het concept is ook ontworpen om een warme en luxueuze omgeving te bieden die contrasteert met de eenvoud en verfijning van Armani-esthetiek. Zoals tafels die de centrale gebieden accentueren met platinekleurige metalen kaders, details die passen bij de tonen van de verschillende kamers, en Armani/Casa-lampen.

Giorgio Armani voegt er ook aan toe dat er met deze winkel een focus is geweest op duurzaamheid en dat de vloeren zijn gemaakt door kostbaar marmer terug te winnen van recent gesloten winkels en uit de boetiek die eerder hier in Parijs stond.

Armani begon zijn loopbaan in de jaren zestig bij Nino Cerruti, in 1975 opende hij, samen met levenspartner Sergio Galeotti zijn eerste eigen bedrijf. De gestileerde adelaar werd zijn handelsmerk. In 1980 volgde er een vestiging in de Verenigde Staten. In 2001 roepte het tijdschrift Forbes Giorgio Armani de succesvolste ontwerper van Italië en schatte het de waarde van zijn bedrijf op 1,8 miljard dollar.
Giorgio Armani heropent dames kleding boetiek op nieuwe plek in Avenue Montaigne in Parijs