Dit zijn de nieuwe sneakers van McLaren

Dit zijn de nieuwe sneakers van McLaren

En nu is een van de meest iconische teams van de sport, McLaren, uitgebreid naar de sneakerwereld met een hoog octaangehalte. Het legendarische Britse F1-team werkt samen met het in Los Angeles gevestigde prestatieschoenenmerk Athletic Propulsion Labs (APL) aan een sneaker genaamd de HySpeed, een stijlvolle multifunctionele trainer.

Niet alleen doen de kleuren en swoopy hoeken van de schoen denken aan McLaren's exotische wegauto's, maar er zit ook F1- en supercar-geïnspireerde technologie in de sneakers. Ze hebben een schacht van koolstofvezel, met stikstof doordrenkte zolen en een 3-delige kussenhielvulling geïnspireerd op de stoelen van McLaren's topklasse Senna hypercar.

Net als een McLaren-auto zijn ze verdomd duur.

McLaren werkt al lang samen met ultra-high-end horlogemaker Richard Mille aan exclusieve modellen en werkte vorig jaar samen met cult-luxe modelabel Rhude aan een unieke (en even dure) kledingcapsulecollectie.

McLaren is niet het enige F1-team dat mode gebruikt als een manier om nieuwe fans aan te spreken. Ferrari lanceerde vorig jaar ook zijn eigen high-end kledingmerk, bijvoorbeeld. Hel, AlphaTauri, het juniorenteam van Red Bull, voorheen Toro Rosso genoemd is een kledingmerk. Dit alles spreekt tot een groeiende realiteit dat in de moderne Formule 1 een sport die wordt bepaald door het blockbuster-succes van Drive To Survive van Netflix en een sport die steeds populairder wordt onder jongeren - competition isn't just on the track...