Dit is hoe Gucci langdurige relaties aangaat met Chinese beroemdheden

Op 22 oktober maakte Gucci de aankondiging dat de jonge Chinese acteur Xiao Zhan de merkambassadeur van het huis zou worden, wat veel ophef kreeg van zowel de luxe-industrie als de consumenten. Gucci presenteerde de aankondiging met een speelse fotoserie en een korte video met Xiao die Gucci Tailoring en andere statement-prêt-à-porter stukken en accessoires draagt, waaronder de Horsebit 1955-schoudertas van het merk.

'Ik ben vereerd om het gezicht van Gucci te zijn', zei de acteur. “Ik heb altijd de levendige designesthetiek van Gucci en de romantische modetaal van Michele bewonderd. Ik hoop in de toekomst meer met het merk samen te werken, de wereld van Gucci'screatieve inspiratie te verkennen en een veelzijdige esthetische dialoog te openen.' De aankondiging ontving meer dan 1 miljoen likes van Weibo-gebruikers in minder dan drie uur - geweldig sociaal verkeer voor een goedkeuring van een luxe merkberoemdheid.

Op Instagram waren wereldwijde shoppers ook onder de indruk van de samenwerking en merkten op dat de persoonlijkheid van Xiao perfect paste bij het imago van het huis. In het licht van deze mijlpaal keken we naar hoe het Italiaanse modehuis langdurige relaties opbouwt met Chinese beroemdheden, van merkambassadeurs tot partners, en met hen samenwerkt om boeiende inhoud te creëren. Een terugblik op de Chinese merkambassadeurs van Gucci Vóór deze opmerkelijke goedkeuring van beroemdheden door Xiao, had Gucci al langdurige relaties opgebouwd met bekende namen, waaronder Chris Lee, Ni Ni en Lu Han, die allemaal het merk goed vertegenwoordigden en verbonden waren met wereldwijde consumenten.

Van de vier merkambassadeurs was Lee de eerste die in november 2015 met Gucci samenwerkte. Destijds was de luxemarkt van China nog in opkomst en waren er maar weinig luxehuizen die gebruikmaakten van beroemdheden. Gucci was echter een pionier in deze tactiek door zijn reis te beginnen met deze groenblijvende ster. In de afgelopen zes jaar omvatte de samenwerking tussen het huis en Lee campagnes, rode loper-looks, toneelkostuums en meer. Na Lee'sbenoeming werd Ni de tweede merkwoordvoerder sinds Alessandro Michele de creatieve controle over Gucci overnam.

Dankzij haar buitengewone optreden in de film 'The Flowers of War' uit 2011, geregisseerd door Zhang Yimou, verwierf de actrice in één klap landelijke bekendheid. Haar elegante en charmante temperament trok de aandacht van zowel het lokale publiek als Gucci. Afgezien van de twee vrouwelijke ambassadeurs, was de benoeming van Lu een hit toen hij in 2020 werd aangekondigd. Gucci'ssamenwerking met de zangeres ontstond in 2016 toen hij een reeks touring solo-concerten organiseerde genaamd Reloaded. Hij speelde ook in de Chinese nieuwjaarsvieringen van 2019 en 2020 en de Gucci Beloved-campagne van 2020. Deze drie partnerschappen zijn gestart tijdens de vroege stadia van het carrièrepad van die sterren.

Evenzo begon Gucci'srelatie met Xiao in juni 2019, voorafgaand aan de première van zijn volgende tv-drama getiteld 'The Untamed'. Hoewel hij beroemd werd door zijn hoofdrol in dit drama - een groot succes in heel Azië - was zijn toewijding aan toneel- en schermacteren consistent. Zijn deelname aan de toonaangevende theatershow 'Dream Like A Dream' betekende zijn debuut in een theatervoorstelling en oogstte positieve recensies van het publiek. Creatieve talenten in de schijnwerpers zetten die leidende spelers zijn op verschillende gebieden Naast het onderhouden van langdurige relaties met merkambassadeurs, heeft Gucci altijd de creatieve talenten die het culturele landschap van China vormgeven in de gaten gehouden en gebruikt om de verhalen van het huis in het land te verrijken.

Tijdens 520 Valentijnsdag in China dit jaar speelde Gucci met de kleur rood (symboliseert liefde) om de vele verschillende voorstellingen van liefde te vieren. In de campagnevideo'stoonden de aanbevolen sterren zoals merkambassadeurs Ni en Lu en acteurs Lai Kuan-lin en Lareina Song hun herinneringen aan liefde. Ter ere van Gucci's100ste verjaardag nodigde het huis opkomend muzikaal talent uit om door de lens van popmuziek in de blijvende cultuur van het huis te duiken.

De honderdjarige serie was geïnspireerd op het nummer 22705 (het aantal nummers met het woord 'GUCCI' geschreven tussen 1921 en nu) en omvatte twee China-specifieke initiatieven: een videocampagne en een podcastprogramma. Beide projecten belichtten rapper Jin Au-Yeung (algemeen bekend als MC Jin) en Ricky van de click15-band. Ze deelden allebei hun reis door respectievelijk de hiphop- en funkgenres. Over het algemeen zijn Gucci'sconnecties met beroemdheden uitgebreider en duurzamer dan het fotograferen en het plaatsen van campagnebeelden en foto'sop sociale platforms.

Deze aanbevelingen hebben het Italiaanse huis niet alleen in staat gesteld zich in de loop der jaren opnieuw te positioneren in China, maar ze hebben ook de unieke persoonlijkheden van hun sterren aan het merk overgedragen bij elke nieuwe samenwerking. Dienovereenkomstig heeft Gucci deze beroemdheden op hun pad vergezeld en getuige geweest van hun persoonlijke en professionele groei.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...