Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Dit is de Roger Dubuis fluwelen horlogecollectie voor dames

Dit is de Roger Dubuis fluwelen horlogecollectie voor dames

Roger Dubuis presenteert The Velvet Collection ter gelegenheid van de Geneva Watch Show 2012. Vooral geïnspireerd door de wereld van de Diva, heeft deze gedurfde serie zijn hoogtepunt vertegenwoordigd door een 18-karaats roze-gouden horloge, ingelegd met 66 diamanten van in totaal 1,33 karaat.

Andere kenmerken van dit prachtige uurwerk zijn het RD821 kaliber automatisch opwindbare mechanische uurwerk en de 36 mm wijzerplaat, die wordt geleverd met Romeinse cijfers voor een extra gevoel van elegantie. Een interessant feit over de wijzerplaat is dat deze lijkt te zweven tussen de buitencirkel en de centrale loop, waardoor de indruk wordt gewekt van een „trompe l'ceil op twee niveaus”. Het prachtig gepolijste middengedeelte van het horloge met geborsteld sunray-effect heeft de naam van Roger Dubuis erop gedrukt. Andere onderdelen die bijdragen aan de pracht van dit uurwerk zijn de 6- en 12-uurmarkeringen, die zijn gemaakt van roze goud.

Bovendien wordt het aantal diamanten dat op het horloge is aangebracht verhoogd met de 196 diamanten van 1,65 karaat op de armband „aura of light”, terwijl de cabochon-glazen gebogen kristallen wijzerplaatbedekking een ander teken van weelde is. Een kenmerk dat de originaliteit van dit horloge bewijst, is het met het zegel van Genève gemarkeerde, met de hand versierde in huis vervaardigde uurwerk van de Roger Dubuis Velvet. Dit is dus een demonstratie van hoe efficiënt en mooi dit uurwerk werkt. Bovendien bewijst het ook zijn handgemaakte karakter en fijne afwerking.