Dit is de Officine Panerai zakhorloge Tourbillion GMT Ceramica

Officine Panerai werd in 1860 opgericht door Giovanni Panerai en combineert Zwitserse horlogetechnologie, elegant Italiaans design en een pure passie om de zeeën te veroveren. Op een behoorlijk relevante manier wordt de verfijning en precisie van hun uurwerken bewezen door het feit dat Officine Panerai sinds het begin van de jaren 1900 de exclusieve leverancier is van uiterst nauwkeurige instrumenten voor de Koninklijke Italiaanse Marine. Het merk heeft nu het speciale editie zakhorloge Tourbillion GMT Ceramica/PAM00446 bedacht. Dit prachtige stuk zal in productie beperkt zijn tot 50 eenheden en zal bogen op waterbestendigheid op diepten van maar liefst 30 meter.
Het combineert ideeën uit de Florentijnse geschiedenis van Panerai, hoogwaardige horlogerie-productietechnieken en hedendaagse onderdelen. Bestaande uit een 59 mm Radiomir-kast van keramische materialen, gemaakt van zirkoniumoxide, herbergt het Pocket Watch Tourbillion GMT Ceramica het P.2005/S-uurwerk met tourbillion-regelaar, verder verbeterd door een behoorlijk ingewikkelde skeletstructuur die het prachtige uurwerk toont dat volledig is ontworpen en in eigen huis ontwikkeld. Ondersteund door een gangreserve van maximaal 6 dagen, heeft het uurwerk in dit buitengewone zakhorloge een functie waarbij de tourbillion kooi twee rotaties per minuut maakt om loopfouten op basis van zwaartekracht te compenseren. Bovendien lijkt de ketting die aan dit horloge is vastgemaakt op die in de nautische industrie, omdat deze aan de kast is bevestigd door een skeletapparaat dat net zo is gevormd als de karakteristieke brug die de kroon van de Panerai Luminor beschermt en opwindbaar maakt. De ketting zelf is ook gemaakt van zwart keramisch materiaal.
Men kan de Pocket Watch Tourbillion GMT Ceramica zelfs ombouwen tot een tafelklok zodra ze de ketting hebben verwijderd.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...